maanantai 16. tammikuuta 2012

Ratsain Reben kanssa

On se niin kivaa siivota karsinoita kun lannat ja kuivikkeet ovat jäätyneet lattiaan... Aah! Näitä siirtotallien ihanuuksia :D
Lähdettiin pikapuoliin Rosan kanssa lenkkeilemään ja laitoin tänään ihan satulankin kun olin jalkaani tunkenut toppahousut, ettei olisi niin kylmä ;) Mentiin maastoon, missä tarkistettiin tämän talven reki reitti. Metsässä saatiin lumet puiden oksilta päällemme ja samalla itse kauhistelin sitä miten sielä enää uskaltaa reellä mennä. Nyt kun on kesän aikana nähnyt miten monttuinen tuo 'polku' on. Valkamasta kun selvittiin, suunnattiin pellolle kiertämään missä sitten ravailtiinkin vähän suorilla pätkillä :) Rosa meni nätisti ja vaikka innostuikin niin silti oli hyvin nätisti ja rauhallinen. Kasiakin onnistuttiin menemään hienosti, vaikka taipumisen kanssa on hieman hankaluutta.
Rosasta alkaa oleen aikas paljon näitä tälläisiä kuvia :'D
Sitten oli ratsun vaihto :)
Varustin Reben harjauksen jälkeen ja sitten testailin miten pikku-poni reakoi tuohon kaljakoppaan miltä noustaan selkään. Vähän aikaa siinä pyörittiin kunnes tulin tulokseen, että parempi vaan ponnata satulaan normaalisti. Selkään kun pääsin jäkitti Rebe ensiksi paikallaan eikä suostunut yhteistyöhän lähteä eteenpäin :D Siinä sitten kipitettiin tarhan viertä hangessa, kunnes poni suostui kulkemaan suht nätisti ilman että toinen oli taluttamassa. Pihamaalla jäi pariin otteeseen taas seisomaan, mutta pienellä ääni avustuksella ja kevyellä pohkeen painolla lähti matkaan. Olisi kulkenut varmaan nätimminkin jos itse en olisi jännittänyt :) Ekaa kertaa nyt yksin kokeilin täällä ratsastaa.


Mentiin pellolle kiertämään ja tehtiin joitakin ympyröitä ja käytiin tekemässä kasikin, joka oli Rosan jäljiltä. Pissat Rebe teki kesken lenkin ja vähän ajan päästä suunnattiin tallille takaisin, missä otin varusteet pois ja lähdin vielä taluttamaan Rebeä. Käytiin kääntymässä Kontuniementiellä.
On tässä opettelemista kun oppii ponilla menemään ja tuntemaan, kuin myös että saa opetettua omat 'käskyt' ponille ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti