keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Läheltäpiti tilanne

Empä sitten eilen jaksanut kirjoittaa tänne, mutta eipä se haittaa kun tallilla en ihmeempiä tehnyt. Siivosin karsinat, rapsuttelin heppoja, annoin herkut ja kävin tarhojen langat läpi pyyhkien niistä lumet pois. Luntakin kun tuli koko ajan ja hevoset oli niin kivan näköisiä ilman loimia valkoisilla selillään :)

Hieman sumeita kuvia, mutta zuumi oli isolla ja lunta tupruttaa, eikä salamakaan ollut käytössä :D

Kaukaa kuvattu, kun laiska ei jaksanut mennä lähemmäksi :')
Toisin kuin eilen menin tänään ratsastamaan Rosalla ensimmäiseksi, karsinoiden siivouksen jälkeen. Mummo oli nätisti posrtilla vastassa ja oli sitäkin nätimmin hoidettavana kuntoon :) Mentiin taas pellolle, jonne Raimo oli hetki sitten tehnyt selvemmän reitin tarktorilla. Mentiin alkuun käyntiä ja tehtiin välillä pieniä voltteja, sitten otettiin ravi pätkiä pitemmillä sivuilla. Ravailusta Rosa hieman innostuikin ja olisi tykännyt välillä kaahottaa... Tuon lisäksi tamma vilkuili tallille kavereiden perään eli tänään ei hommat oikein maistunut nähtävästi. Hetken päästä tulikin protesti pukki ja kaksi pystyyn nousua, joista jälkimmäisellä meinattiin kummatkin lentää kumoon. Että näin. Rosa kyllä taisi itsekkin pelästyä kun protestointi loppui kuin seinään ja varmaan siksi kun itse karjuin selässä :) Tuli tuossa samalla varmaan vedyttyä ohjastakin ikävästi kun hapuilin harjaa tai satulan kaarta... Mutta en tippunut! :)
Jatkettiin hommaa sitten käynnissä tehden kasia, voltteja ja rämmittiin syvässä ja 'kovassa' lumessa. Kiersin pellon vielä pariin otteeseen ja otin pätkän raviakin, jonka jälkeen köpöteltiin pellon perältä tallille. Lopuksi vaihdoin Rosalle toisen riimun ja lähdin tamman kanssa kiertämään taluttaen Kontumiemen ladon, ennekuin tammuska pääsi takaisin tarhaan :)

Ei sitten voinut pysyä paikallaan kun otin kuvan, vaikka ennen tuota odotti nätisti...
Sitten oli Rebekan vuoro ja jo tarhassa kun vähän silitin selän päältä ponia, jäi käteen hirveästi karvaa :O Karvan lähtö alkaa kai poneilla aikaisin... Noh harjailin piikkisualla ja pölyharjalla pienen ponin, pesin myös lumella oikeaa takajalkaa. Siinä oli kakkaisen turpeinen läikkä, joka puhdistui lumella ihan hyvin :) Sitten sovin Rebelle hevosten synteettistä yleissatulaa, joka on tosin 17" kun mietin jos Rebelle hankkisi tavallisenkin satulan. Satulahan oli liian pitkä tietty, mutta 15,5-16" voisi olla hyvä :)

Tämä sovittelun jälkeen lähdin taluttelemaan Rebeä maastoon ja kierreltiin Sampsunsaarentieltä pellon poikki Kontuniemen tielle, jossa ladon ympäri ja sieltä metsäpolkua pitkin valkamaan. Rebe ihmetteli hieman uutta reittiä ja sille ihan uusia paikkoja, mutta rauhallisesti tuli :) Valkamasta köpöteltiin sitten takaisin tallille ja ison tien varressa olevia postilaatikoita piti hieman pelätä ja kummastella :D
Sitten Rebe tarhaan ja kaikille isot kasat todella kuivaa ja silppua olevaa säilöheinää nokan eteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti