tiistai 10. tammikuuta 2012

Käyntityöskentelyä ja muuta sen tapaista

Ei mikään hirmu järkevä/laatu-kuva, mut silti :D
Pääsimpä viimein taas tallille käymään ja karsinatkin oli kaikki siivottuna kun sinne menin. Kaikki kolme kaviokasta olivat porteilla ja hörisivät, kuin tahtoen jotain... Heinää tai leipää taisivat olla vailla :) Laitoin kuitenkin karsinoihin lisää turvetta ja vedet osittain, ennen tätä olin armollisesti haravoinut tarhojen ja tallin edestä heinää hevosille mussutettavaksi. Asensin myös Rosalla ja Rebelle isot suolakivet, Rosan kun oli loppunut ja Rebellä ei sellaista vielä edes ollut.

Nuo suitset sopii kyllä Rosalle niin hyvin!
Rosan napattuani tarhasta harjattavaksi, mietin miten mentäisiin ja lopputulos oli se, että mentiin pellolle pyörimään. Siis sille samalle missä oltiin viimeksikin :) Kapusin Rosan selkään jo tallilla kaljakopan avustuksella, jonka jälkeen suunnistettiin pellolle. Koska viime kerran jälkeen oli uutta lunta satanut niin kierrettiin pellolle uudet jäljet ja näin tuli uusi "kenttä" selville. Mentiin ihan käyntiä, välillä pysähdyttiin ja jatkettiin, sitten tehtiin ympyröitä ja suuntaa vaihdeltiin :) Otettiin kyllä väliin pari ravisuoraakin, joista Rosa innoistui ja lannistin sen innostuksen kahdeksikolla. Siinä kaarrellessa Rosa rauhoittui ja päästiin hetkeksi jatkamaan käyntiä. Piti kuitenkin lopettaa kun minulla alkoi varpaat ja polvet palelemaan :l Kerettiin kuitenkin menemään noin 30-40min. En kyllä tajua miten polvet jäätyy ennen reisiä tai muuta jalkaa....?

Ilme kertoo, ettei poni ihan tajunnut juoksemista taluttaessa :)
Sitten olikin Reben vuoro tulla harjattavaksi kun olin Rosan saanut tarhaan, hoidettuani vanhuksen hyvin onnistuneen työskentelyn jälkeen :) Rebeä harjailin taas tarkkaan ja pari lantakikkareiden jättämää tahraakin puhdistin. Kiristin riimua niskahihnasta ja lähdettiin Reben kanssa kävelemään pellolle ja kova oli nuuskutus kun Rebekka haisteli Rosan jälkiä :D Mentiin kierros kumpaankin suuntaan pellolla ja koitin saada Rebeä menemään hieman reippaampaa käyntiä, joka onnistui myös :) Pikku tammalle oli näköjään aika kummaa lähteä ravaamaan taluttaessa, kun sain hoputtaa toista alkuun kovinkin paljon. Lopuksi Rebe kyllä jutun tajusi ja ravasi nätisti perässä :) Mentiin vielä käymään postilaatikoilla ja väistettiin paria autoakin kunnolla, toiselle tielle asti. Kerrankin jotkut ajoivat hyvin hitaasti ohi :D Tallilla puunasin Rebeä hieman lisää ja löystin riimua. Heitin vielä tarhoihin heinät heposille, ennen kuin lähdin :)

Rebe lenkkinsä jälkeen...

Ja Rosa tarhassa odottamassa syötävää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti