tiistai 14. helmikuuta 2012

Ystävänpäivä pyrytystä

Ensinnäkin Hyvää Ystävänpäivää kaikille niin karvaisille kuin karvattomille! :)

Rosa-mummo
Kun otin Svanun ulos pähkäilin hetken laitanko loimia vai en, mutta onneksi olin seurannut säätiedotusta eilen illalla niin osasin valita loimien laittamisen ;) Harjasin hevoset ennen loimien laittoa ja tein kummankin kanssa 'kunnia kierroksen' pihan kautta ennenkö päästin tarhaan. Rebekan vain harjasin, kun aamulla ei vielä tullut luntu vaan tuuli.

Aamutallin ja muun pienen puuhastelun jälkeen harjasin Rosan ja laitoin tammalle varusteet niskaan. Ajattelin mennä lämmittely käynnit alkuun ja siksi suunnattiinkin pellolle kiertämään se pariin otteeseen. Tämän pienen verryttelyn jälkeen suuntasin tarhoille, missä näköjään Svanu ja Rebe spurttasi kunnolla porttien läheisyydessä. Noh, Rosahan tietysti katseli koko ajan mitä toiset riekkuivat ja välillä Rosalla oli sellaisia ilmeitä, että voisi liittyä pukitteluun. Kierrettiin tarhaa sitten käynnissä uraa pitkin ja välillä tehtiin voltteja, kunnes joku papparainen tuli Soinilantietä lingon kanssa, joka ainakin vaikutti lisää pöllöileviin ja puhiseviin Svanuun ja Rebeen.

Päätin sitten lähteä tarhasta pois ja huutelin Raimollekkin jotain kun tämä tuli heittämään heiniä muille, tosin sekään ei Svanua rauhoittanut. Jatkettiin Rosan kanssa pellolla taivutellen, tehden ympyröitä ja voltteja. Myös Pysähdyksiä treenattiin ja peruuttamista. Pari isoa rekkaakin meni tiellä niin niiden ohi ajaessa seisoskeltiin.
Talutin Rosaa vielä pihassa ennen varusteiden pois ottoa ja sen jälkeenkin :) Tuli nyt mentyä noin 40 min, mutta ensi kerralla enemmän ja vauhdikkaammin, toivottavasti.

Svanu-poika
Rebekkaa harjasin pikaisesti, jonka jälkeen puskettiin kävelylle lumisateeseen joka oli kokoajan lisääntynyt. Käveltiin Kaukolasta metsäolkua pitkin Valkamaan ja sieltä takaisin. Alku pätkän juoksin Reben ravaessa, ainakin taluttajalle tuli lämmin :) Rebekka katseli välillä kummissaan tuulessa heiluvia oksia, mistä putoili vähänväliä lunta.
Tallilla puin Rebellekkin sadeloimen, tosin vuorettoman kun ei pakkastakaan nyt niin hirveästi ollut tai ole. Ainakin tuo pikkuloimi on kevyt ja pitää tuulen ja lumen loitolla :)
Heitin vielä kaikille rehua nokan eteen, ennekö lähdin.

Pieni omena-poni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti