maanantai 6. helmikuuta 2012

Johtajuus-juttui ja juoksututsta

Nyt olikin kivaa mennä aamutallille kun olin eilen illa ottamassa hevosia sisään, tai no ainahan se on kivaa ottaa hevoset ulos ;) Tosin nyt oli vieläkin ihanampaa olla tallilla kun nuo hirveät pakkaset loppui viimein! Aamulla oli vaan -7 astetta, mutta tuuli kävi aikas hyvin. Hoitelin hevoset loimien kanssa ulos ja sitten hain Rebekan, joka sai taas ollan ilman lointa.

Siivouksien jälkeen otin Rosan tarhastaan ja harjasin humman aikas tarkkaan. Hirmuisen suojittamisen lisäksi laitoin vaihteeksi Rosalle ajosuitset päähän (meillä ajosuitset ovat normisuitset ravikuolaimella ja ilman turpahihnaa). Käytiin "lämmittely" kävelyllä Kontuniemessä, mistä kierrettiin Kaukolaan ja pellolle. Pellolla pähkäilin alkuun josko Rosa menisi itse umpihangessa ympyrää, mutta olin kiltti ja kiersin yhdessä Rosan kanssa hankeen ympyrän.
Sitten olikin juoksuttamisen vuoro :) Rosa meni nätisti, vaikka oletin, että virtaa olisi ollut pukkeihin asti... Mutta eipä tamma mitään riekkunut vaan kipitti nätisti ravia ja meni muutenkin käskyjen mukaan :) Sekin varmaan edesauttoi kun kävellessä muistuttelin ainakin pysähtymistä. Edes pellon ohi kiitäneet autot, traktorit ihmeellisineen juttuineen ei haitannut Rosaa. Koitin myös josko Rosa nostaisi laukkaa käskystä ja nousihan se sieltä parin pyynnön jälkeen :) Ei se mummeli ole ihan sitä unohtanut, vaikkei laukkaa olla paljoa mitään nyt työstetty. Otettiin sitten pari kierrosta laukkaa kumpaankin suuntaan, ravin ja käynnin lisäksi. Hienosti meni!
Sitten laadukkaita juoksutus kuvia ja hevonenki huomasi, ettei juoksuttaja ollut ihan mukana juoksuttamisessa ;)

Jopa yksi käynti kuva mummelosta.







Rebekkaa harjasin ja harjasin, kun tuota karvaa irtoaa niin paljon. Onneksi sualla saa hyvin irti. Pitkän harjaussession jälkeen sovitin Rebelle yksiä suitsia, jotka jossain vaiheessa kerkesin ostamaan netistä. Hienot minusta ja no sillain sopii ponille :) Käytiin sitten näiden suitsien kannsa kiertämässä maatossa. Tehtiin maastossa tavallisen köpöttelyn lisäksi peruutuksia ja pysähdyksiä. Ravattiin myös pieni pätkä. Tulipa itsellenikin liikuntaa tuossa samalla.

Utelias :)
Rebe mälväsi hirveästi kuolainta suussaan, liekö myös siksi kun ei ole pitkään aikaan niitä pitänyt...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti