maanantai 20. helmikuuta 2012

Intiaanien tyyliin

Nonnniin... Jos vaikka saisin viimein kirjoteltua tänne, kun vähän taas jäi tuossa.
Tänään menin tallille ja parin päivän poissa olo tallilta tuntu taas kerran iäisyydeltä, mutta hyvinhän ne hevoset voivat vaikkei aina pääse niitä hoitamaan :)
Hoidin hevoset ulos ja vaikka aamulla hieman tiputteli jotain lumen kaltaista niin silti hevoset pääsivät ilman loimi ulos. Ainakin säätiedotus piti paikkansa ja pian alkoi aurinkokin paistamaan ja lumisade loppumaan. Ennen hevosten ulos vientiä tein kovasti lumitöitä kun piti saada tarhoille polut eilisen lumimyrskyn jälkeen. Rebellä piti oikeen lapioida lankojen vierestä ja altakin lunta, mutta tämän tien sitten vasta kun poni oli jo ulkona :)

Aina tuo kieli tulee joka kuvaan :D
Siivoilin karsina ja riehuin lisää lapion kanssa lunta vastaan, kunnes otin Rosan pieneen harjaukseen. Nytpä lähtee vanhukseltakin karvaa päästä ja vähän muualtakin. Tästä se kevät alkaa sitten ;)
Väkästelin Rosalle naruriimun päähän ja säädin varmaan vartin verran riimunnarujen kanssa kun koitin tehdä järkevää kiinitystä ohjiksi. Viimein kun sain "ohjat" riimuun lähdettiin kaljakopan kanssa tarhaan. Laitoin kahdet tavalliset riimunnarut riimuun kiinni turvan alle.
Pääsinkin ihmeen hyvin Rosan selkään eli ensimmäisellä ponnulla, johtui kai siitä ettei Rosalla ollut edes ratsastushuopaa selässään. Lähdettiin sitten liikkeelle ja aikas huonosti Rosa homman tajusi kun narut oli turvan alla kiinni. Piti pohkeella ja ohjalla voimakkaasti antaa suuntaa, joten näin kierrettiin tarha vain pariin otteeseen eri suuntiin.
Mentiin portille, tulin alas ja säädin lisää narujen kanssa. Lopputulos oli se, että solmin narujen päät ruumin sivuille niiden solmujen kohtaan ja ponnasin takaisin selkään.
Nyt homma sujuikin paremmin ja ei tarvinnut niinkään vetää ohjista tai polkea pohkeella :) Rosa meni nätisti ja kieputtiin tätä hienoa kenttää ympäri, kunnes tulin alas ja menin vielä tielle taluttamaan Rosaa. Tuli sitä ainakin 25-30min mentyä, josta suurin osa oli hangessa rämpimistä.

Tuolta tuo "ohja" vritys näytti edestäpäin

Reben vain harjasin ja siinä samalla poni parka joutui kestämään sen kun kissa kiipeili tallin katolla ja tuli sieltä alas tuota meidän harjauspaikan puuta pitkin.
Kävin taluttelemassa tiellä ja juostiin jopa noin 100 metriäkin tai no Rebe ravasi ja minä juoksin :) Vartti tuli ainakin taluteltua.

Puhdas ponitus :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti