maanantai 13. helmikuuta 2012

Varustehuone ja vähän hevosiakin

Diibadaaba! Rustailin tänään aamulla lisää tekstiä Rebelle, tuonne ponin omalle sivulle :)

Ja muu alkupäivä menikin tallilla, missä hevoset oli vielä sisällä tosin riimut oli jo laitettu päihin. Siinä sitten heitin kaikki ulos ja heinätkin oli valmiina tarhoissa, ainakin Rosalla ja Svanulla.
Karsinoita oli mukava siivota näin pakkasten jälkeen kun lattiasta irtookin jotain, eikä kaikki ole ihan jäässä. Rebenkin karsinasta irtosi hyvin tavaraa ja Svanulla sain viimeinkin siivottua pissakohtaa. Siivosin karsinat kuitenkin suht nopeaan ja hevoset söi vielä heiniään niin innostuimpa siivoamaan varustehuonetta :D Heittelin loimia ja Reben lännensatulan mäkeen hetkeksi aikaa, että sain tilaa siivota paremmin. Pienen järjestelyn jälkeen huone näyttääkin jo ihan hyvältä! Saa nähdä kauan pysyy tavarat järjestyksessä ;)

Ja tuossa on kuva varustehuoneen oikeasta puolesta eli kun ovelta katsoo sisään. Satulat hienosti pinossa tai no ainakin Reben ja Rosan. Seinällä roikkuu myös tsiljoona vuotta vanhoja Rosan riimuja ja vasemmalla alkaakin tursuamaan muita varusteita ja tarvikkeita. Alakulmassa pelottelee loimisaavi, joka on täynnä jo parista loimesta eli sieltä löytyy tällä hetkellä: vuorettomat sadeloimet, fleecevuorellinen ja toppasadeloimet, ratsastusloimi...
Ja kerrataan satula rivi vielä, ettei kukaan säikähdä niitä eli alhaalta ylös on; Svanun ruskea yleissatula, jonka päällä romaani, Rosan musta koulusatula, Reben pieni yleissatula, jonka päällä ratsastushuopa ja viimeisenä katon rajassa synteettinen yleissatula, joka on Rosalla ja Svanulla käytössä yhteisesti :)

Tässä kuvassa näkyykin tuo satula puoli ja loimisaavikin näkyy paremmin, vaikkei kuva itsessään ole mikään huippu hyvä kun kuusenkin oksa tunki mukaan...
Mutta selataampa tämäkin kuva läpi, nyt kun olen niin ylpeä tuosta siivouksesta ;)
Aloitetaan oikealta vasemmalle... Ylhäällä oleva riimu pläjäys on tai kuuluu Rosalle, siinä on jotakuinkin kaikki tamman kaikki riimut, niiden alla olevassa sekasotkussa on riimunnarut, Svanun riimut ja Svanun suitset, lattialla leipä-ämpäri ja jokin ruoka-astia.
Vanha kalenteri ja lippis, siniset pinteli roikkuvat vain kuivumassa ja niiden alla Rosan lörppövati ja kaksi tarvikelaatikkoa. Taas ylhäällä on Rosan tarvikkeita eli kolmet suitset, Reben riimut ja alimpana Svanun harja-ämpäri.
Tässä suurimmaksi osaksi samaa settiä kuin yllä, mutta nyt näkyy myös tuo meidän hieno varustehyllykkö! Hyllykössä on suojia, kypärät, pinteleitä, 'myrkyt' eli kylmägeelit ja karkotteet yms. Sieltä löytyy myös eristimiä, nauloja, otsalamppu ja vaihtolamppu, kuin myös beige fleeceloimi, villaviltti, pyyhkeitä ja joitakin hevosenkenkiä ja ihmisten kenkiä.
Hyllyn vieressä lattialla Rosan harja-ämpäri, jonka päällä Reben ämpäri. Sitten tuo pieni hyllykkö, missä on maalipurkin lisäksi muovipusseja, päällä koppa jossa sekalaista tavaraa ja krääsää.
Ylempänä roikkuu turvaliivi, juoksutusliina, Päivin vanha takki ja samassa naulassa roikkuu myös Rebekan suitset.
Näin! Pienessä tilassa on järkyttävän paljon tavaraa, mutta hyvin ne sielä on kun vaan muistaa mitä on missäkin :)




Tein kyllä muutakin tallilla: kävin Rosan kanssa lenkin maastossa ilman satulaa. Kahlailtiin pellolle reittejä uudestaan kun viikonloppuna tullut lumi oli osan peittänyt. Käytiin myös tarhassa pyörähtämässä ennen lopettamista. Rosa meni hienosti koko lenkin, vaikka Kontuniemessä kerran koitti nostaa ravia, mutta itse en nyt halunnut ravailla.

Viime perjantailta otettu kuva Rosasta ja siitä jalkaremmittömästä loimesta :)
Mummo tänään, liukasteli juuri tossa kun lähti liikkeelle...
Rehu on parempaa kuin tavallinen kuivaheinä, vaikka tuo rehu onkin kuivaa :)

Reben kanssa käytiin taluttaen Kontuniemessä, kun lauantaina oli tilan mökkinaapurin tyttö käynyt ratsastamassa Rebellä niin kävely sai riittää... Ja mentiinhän me viime perjantaina ratsain kaikilla kun Päivin tuttu oli käymässä ja liikuttamassa Svanua.
Mutta keskityin harjaamaan Rebeä enemmän ja pesimpä ponin kylkeäkin lumella kun siinä oli turpeisen pissainen kohta. Huomenna päivä uusi sitten :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti