tiistai 2. lokakuuta 2012

Kurjaa keliä~

   Päivät sunnuntaista tähän tiistaihin on mennyt kurjissa merkeissä, ainakin kelien osalta kun on ollut niin märkää. Hevosten tarhakin ihan lotisee ja litisee kun pollet sielä taapertaa, mutta niin taitaa olla aikas monella paikkaa nyt. Enkä hirveitä ole puuhaillut tai noh...

   Sunnuntaina kuurailin ja puunasin hummien jalat kurasta. Hinkutin ja kinkutin Rosan jalat ihan viimeisen päälle puhtaiksi, pessen harjalla ja vedellä ne oikein. Sain jopa hännätä juohistakin savet irti, Jee! Kaiken puunaamisen jälkeen sitten mentiin lenkille. Tällä kertaa päätin mennä vain huovalla ja ensimmäisen selkään meno-yrityksen epäonnistuttua pääsin Rosan selkään. Kiitos maito/kaljakopalle! Mentiin kännissä noita meiän yleisiä reittejä, mitä nyt yleensäkkin ollaan menty, 35min jälkeen palattiin tallille.
   Rosalla olisi ollut intoa mennä enemmänkin ja etenkin nopeampaa, mutta en ihan viitsinyt ravia ottaa kun olo oli huterahko huovan kanssa. Onhan siitä jo aikas pitkä aika kun viimeksi ilman satulaa ollaan menty... Tarhassa vaihdoin Rosan Rebeen, joka jo tuntui odottavan omaa vuoroaan (päästä pois märästä). Reben jalat siistin myös tarkaan ja poni joutui hieman tottumaan jalkojen pesuun. Pesun alussa Rebe nosteli jalkojaan koko ajan ja ns. pakeni, mutta hiljakseen antoi paremmin ja paremmin lutrata jalkojaan kun kehuin heti paikalla olosta ja lopetin paineen jalasta. Pitää siis alkaa opettamaan näitä tälläsiä ponskille.
   Reben kanssa tehtiin taluttelu lenkki, joka kesti noin 20min. Kierreltiin sielä täällä ja pellolta kun oikaistiin niin juostiin, ettei Rebe vaan kerkiäisi syömään heinää siinä samalla. Rebelläkin tuntui olevan intoa mennä kun yhdellä ravi pätkällä poni ihan kiisi rinnalle juoksemaan... Hyvä se on kun toinen tykkää juosta ja tajuaa tuon juoksemisen vierellä. Rebe myös tykkää näköjään pomppia kaikkien ojien yli, kun kolmessa kohtaa ponin piti loikata kunnon pompulla ojan yli :)

   Sitten parit (sumeahkot) kuvat tuolta sunnuntailta, kun vien aamulla hevosille nappulat tarhaan, oltiin Reben kanssa lenkillä ja hevoset saivat lisä heiniä tarhaan ennenkö itse lähdin kotiin...

Rosa ja Rebe omilla kipoillaan.
Hummat päättivät vaihtaa kippojaan (lähinnä sitten vasta kun Rosa oli omansa syönyt).
Rosa tuli katsomaan josko Kaisalla olisi jotain hyvää jälkkäriksi.

Pajun lehdet maistui, kun ei muuta saanut ottaa :)


Kaikki kolme kiltisti heinillä.
   Maanantaina olin suber laiskana ja harjaamisen lisäksi vain talutin Rosaakin ja Rebeä. Taidettiin mennä myös ihan samoja reittejäkin kuin sunnuntaina... Tai no ei nyt ihan samoja. Rebellä tosin oli pomppu herkässä kun tämä säikahteli rehupalloja ja tien alta pilkottavaa suodatinkangasta. Kankaan palainen pääsi yllättämään ponin ihan ja tuo teki hienon nelijalka hypyn ojaan kun heinää syödessää huomasi epämääräistä jaloissaan :'D Oli kyllä näkemisen arvoinen tapahtuman.
   Heitin hevosille taas heinää ennen lähtöäni ja laitoin karsinatkin valmiiksi sen varalta jos illalla alkaisi satamaan. Laiskotti myös niin, etten edes kuvaillut mitään tallilla...

   Tänään sitten olin ahkera ja hain Reben vaihteeksi ensimmäisenä tarhasta. Joka olikin hieman erillaista kun tietty Rosakin tuli heti hoitajaa katsomaan ja vaikka otinkin Reben naruun niin Rosa lähti kävelemään vierellä portille. Matkalla kyllä mummoa huomauttelin ja portilla hieman väistätin, mutta silti Rosa vaan oli tunkemassa portista ulos. Hätähinen sai olla, ettei Rosa tullut Reben perässä ulos. Tamman ilme oli kyllä niin pettynyt kun tämä ei päässytkään ensimmäisenä tarhasta vaan Rebe. Ajattelin et Rosan hakeminen voisi olla hankalaa tämän jälkeen, kun toinen selvästi loukkaantui :)
   Harjaamisen jälkeen yllätys, yllätys, sain Rebelle varusteet niskaan ja lähdin lenkittämään ponia ihan ratsastaen. Osasyy siihen oli se kun viimeinkin Reben super-kurainen maha oli kuivahtanut hieman (outoa sinänsä kun poni on ollut kuitenkin yötä ulkona). Mentiin kiertämään Kontuniemeen ja Valkamaan, lähinnä käyntiä mentiin ja näköjään kun ratsastaja on selässä niin ojat ylitetään nätisti kävellen/harppoen. Muutenkin Rebe meni tosi hienosti, vaikka metsäpolulla hieman hosuikin. Puolisen tuntia mentiin ja selästä laskeuduin pois tarhan vieressä tiellä. Loppu kiitokseksi Rebe sai syödä ruohoa vähän aikaa vanhojen tarhojen kohdilla.
   Rosa oli tällä välin siirtynyt tarhan toiseen päätyyn, mutta tulikin sieltä kiltisti, vaikka muuta olinkin pelännyt. Ahkerana mentiin Rosankin kanssa ratsastaen ja laitoin satulankin selkään, vaikka ajattelin mennä vain pienen lenkin. Talutin Rosan hoitopaikalta pois ja valmistauduin selkään menoon. Hypähdin kyytiin ja samalla Rosa liikahti vasemmalle, jolloin meinasin lentää kaulan kautta toiselle puolen. Reilu peli! Näköjään Rosa kostikin sen kun ei heti päässyt ensimmäisenä ;)
   Reippaan liikkeelle lähdön jälkeen suunnattiin Kontuniemeen, minne humma itse oli menossa, ja sielä ravailtiin vähän aikaa kunne eksyttiin kiertämään samoja reittejä mitä menin Rebenkin kanssa. Sen kyllä huomasi, että Rosalla oli virtaa ja heti kun ei ole turparemmiä niin jarrut heikkenee... Joten turparemmin pitää ottaa ensikerralla mukaan. Humman suu kun tuntui niin kovaksi muuttuvan. Puolisen tuntia käytettiin Rosankin kanssa maastoiluun.

Tänään kun vien heiniä tarhaan niin alkuun hevoset alkoivat lähestyä ihan normaalisti, kunnes kuulin jonkun ravaavan ja seuraavaksi Rosa ja Rebe laukkasivatkin kohti muta roiskuen. Ei siinä silleensä mitään ollut kuin se mutavelli :'D Nätisti Rebe hidasti kohdalleni, kun taas Rosa kaarsi taakse ja Svanu käveli käynnissä perässä. Et tälläistä ja kunnon stoorit tuli kirjoitettua :)


Loppuun sunnuntainen pätkä Rebeltä, kuinka ojat ja muut kuraiset paikat tulisi ylittää :)


2 kommenttia:

  1. Moi! Tosi ihanat hepat!! :)) Hei olisi kivaa jos tekisit jonkun videopostauksen hevosista ja tallihommista ja sellast tallipäivää :)?
    Hei liityn sun lukijaks nii haluux tulla vilkaisee mun blogii ja ehkä liittyy lukiaks jos kiinnostaa? :) heeiidii.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi vuan :D
      Hmm... Kiitos kiitos ja pitänee harkita josko sellaisen videon tekisi :) nyt kun kerran joku sitä kysyy ;D
      Kiva kun liityit ja miepä käyn vilkasemassa blogias, josko vaikka liityisin.

      Poista