keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Ulkan vaihdos ja kuulumiset

   Päätimpä vaihtaa tänään tuon ulkan kun se on ollut ihan tarpeeksi kauan sellainen... Öm, väliaikainen sutaisu. Saa luvan olla tälläinen hieman hämärä siihen asti, kunnes tulisi lumikin maahan ;) Banneriksi saa luvan kelvata tuollainen yksinkertainen viritys, ehkä joskus jaksaisin siihenkin panostaa...
   Mutta palataampa hummien kuulumisien pariin sillä maanataina kertasin läjän edellisiä tapahtumia niin nyt pistetään tulemaan sitten hieman uudempia juttuja, joita ei kyllä ihmeemmin ole... Laiska omistaja kun ei ole puuhastellut hevostensa kanssa hierveästi mitään!

   Eli tiistaina menin aamusta tallille päästämään hevoset ulos ja siivoamaan tallia.  Aloitetaan ihan siitä kun köröttelen autolla tallille, Pommin rapsuttelun jälkeen saan saappaat vaihettua jalkaani ja siirryn tervehtimään hevosia. Alkuun yleensä käyn tervehtimässä hevoset ja sitten ponin, jonka jälkeen tutkailen kelin muistellen sää tiedotukset. Nyt ollaan otettu Rebe ensimmäisenä ulos, kun tarhan on kaukana (tai portti oikeastaan) niin Rebe saa mennä ekana odottelemaan muita. Reben jälkeen kiikutin Svanun ulos, harjasin pojan ja laitoin sadeloimen niskaan sillä aamulla tihutti ja tuuli kävi. Päiväksi oli myös luvattu sateita, joten mielummin loimi niskaan kuin mahdollinen räntäsade tai kylmä vesi. Rosan kohdalla otin ensiksi pintelit pois, joita olen nyt iltaisin mummolle laittanut. Pintelit kyllä hillitsevät hyvin tuota turvotusta ja pelkäämpä, että Rosalla on hiipinyt rivi etusiin... Ainakin sen näköistä pikku ruven alkua oli. Talutin Rosankin tarhaan ja samalla laskin kuika isot tarhat ovat. Talvitarha on noin 140m x 20m ja tuo tarha, joka on nyt käytössä on jotakuinkin 100m x 20m, että ihan kivan kokoiset tarhat ja ainakin on tilaa kolmelle kopukalle :)

Pieni nimensä mukainen video, jossa pätkiä lauantailta ja maanantailta. Laatu rulaa taas ♥

   Heitin tarhaan heinää portin vieressä lojuvasta kasasta, vaikka nurmea on vielä syötäväksi asti tarhassa, mutta hyvin ainakin Rebelle kelpasi. Tämän jälkeen uppouduin siivoamaan karsinoita ja laittamaan niitä iltaa varten valmiiksi. Laitan aina vedet ja iltaheinät valmiiksi karsinoihin niin ei näitä tarvitse sitten illalla tehdä, kuka nyt sitten ilta tallia tekeekään tai ottaa hevosia sisään. Olin tiistaina yhtä laiska ja saamaton kuin maanantaina, enkä lähtenyt liikuttamaan heposia. Katselin kyllä harmissani kun Rosa seistä nökötti tarhassa paikallaan... Pitää ottaa kyllä itseään niskasta kiinni ensi kerran suhteen!
Palasin tallille ottamaan hevoset sisään noin seitsemän aikaa ja tälläkertaa pesin Rosan kaikki jalat ja hieroin takasiin kaksiteho limimenttiä, sillä pinteleitä en kieputtanut, kun en nyt tänä aamusta tallille mennyt. Sisään tulo järjesty on miun aikana sellainen; ensin Rosa sitten Svanu ja Rebekka. Nyt kun hevoset ovat kaukana niin Rosan haen yksistään mieluusti ja sitten tilanisännän kanssa Svanun ja Reben :)
   Mutta juuh, eiköhän tuossa suurinpiirtein talli puuhastelut ja tietty se jos liikuttaa hevosia. Tälläistä ja sitten illalla ottamaan hevosia sisälle :)

Ja kuva kesältä 2011 piristämään tylsää syksyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti