maanantai 8. lokakuuta 2012

Kaikkea kivaa!

   Heti alkuun hurratkaamme pyöreän tasaista kymmenen lukijan määrää, vaikka eihän se nyt se tärkein asia ole ;) mutta kuiteskin. Piirsin tämän asian kunniaksi pikaisen sutun, jonka hienosti sain tehtyä ihan kokonaan koneella ja pelkällä hiirellä ~Woot!
Rosaa muistuttava muotokuva kiittää kaikkia kymmentä lukijaa!
   Sitten palatkaamme maan pinnalle takaisin... Taas olen ollut laiska ja muutamat puuhailut on jäänyt kirjoittamatta tallille ja nyt en kaikkea varmaan muista kirjoittaa ylös, mutta eiköhän pärjätä... Ja koska tänään on aurinkoinen keli niin sen kunniaksi listaan edelliset kerrat vain pienesti (lähinnä ne joista jotain muistan), niin pääsen kertomaan tämän päivän puuhailuista suuremmin.

Keskiviikko: Siivosin hevosten karsinoiden lisäksi kahdet vasikoiden karsina, lakaisin hämähäkkien seitit navetasta ja ilmastointi räppänistä. Menin taluttamaan kiistynyttä Rebekkaa maastoon, missä rauhoittui ja aikaa kulutettiin lenkillä noin 30min. Muuta en jaksanutkaan kun alkoi satamaan ja olin lannan lappaamisesta ihan väsy.

Torstai: Pummina kuljin Päivin kyydillä tallille, jahka oltiin käyty ostamassa rehusäkki ja maakaapelia argrimarketista. Pitkän höpöttelyn jälkeen asennettiin Kontuniemen laitumelle ala-lanka ja akkupaimen! Katsottiin myös kun hevoset alkoivat heittää rinkiä onnessaan, juuri ennekö saatiin hommat valmiiksi ja Rebekka tuotua laitumelle myös.

Perjantai: Kävin aamupäivästä hakemassa hevoset talliin, sillä oli satanut yöllä ja päivälläkin tuli vettä kunnolla, tuulesta puhumattakaan. Kiltisti kaikki tulivat sisään ja hirmu mielissään. En tuolloin tehnyt muuta ja Päivi vei hevoset loimien kanssa ulos iltapäivästä kun tuli töistä.

Sunnuntai: Eilen menin tallilla käymään pikaisesti aamupäivästä, lähinnä tarkistamaan tilannetta. Laitoin päivällä karsinat kuntoon iltaa varten ja kiersin laitumella langat läpi. Sitten palasin tallille illalla seitsemän aikaa, jolloin hain hevoset sisälle. Rebellä ei ollut lointa joten poni oli helppo ottaa ensimmäisenä sisään. Hevoset tuotiin tilan isännän kanssa tallille, missä Svanu jäi odottamaan harjauspaikalle loimen pois ottoa ja Rosa meni karsinaan. Iltatallin hoidettuani saatoin hyvillä mielin lähteä kotiin.

Hyvä kuvailla ratsastaessa, mutta eipä se Rosaa hirveästi haitannut.

   Tänään kiisin tallille aikaisin noin yhdeksän jälkeen, ottamaan hevosia ulos. Oli tosi mukavaa ajaa tallille kun viimeinkin oli aurinkoinen aamu ja pilviäkään ei paljoa mitään ollut näkyvissä. Viimeinkin aurinko paistaa! Kiikutin Svanun ja Rosan laitumelle ja olin lähtemässä hakemaan Rebekkaa kun huomasin tilan isännän tuovan sitä jo tiellä, joten menin sitten laittamaan virrat päälle.


   Kun hevoset oli onnellisesti ulkona menin siivoamaan karsinat ja kyllähän tuo karsinan siivoaminen on mukavaa näin pitkästä aikaa. Rebekan karsinan siivottuani vetelin myös yhden vasikoiden boksinkin kun se oli sopivasti tyhjänä. Siivoilun päätteeksi lähdin kärräämään kahta vesi lekkeriä laitumelle, missä pesin juoma-astian ja täytin puhtaalla vedellä.
   Ennen Rosan hakua kävin kiertämässä Kaukolantien vierellä olevan 'talvitarhan' ympäri, vielä on vettä paljona pellolla ja porttin paikkaakin pitäisi vaihtaa, jos sinne hevosia haaveilee näin märkänä aikana...

Lenkkinsä tehnyt humma :)
 
   Hain Rosan ensimmäisenä ja mielellään tamma tulikin hoidettavaksi. Rosalla näköjään heti oli takaset turvoksissa kun oli sisällä yönsä viettänyt... Olisi pitänyt asia muistaa ja laittaa eilis iltana tuolle pintelit jalkoihin, muttaah... Harjailun jälkeen laitoin Rosalle vasrusteet päälle ja vaihteeksi tuo sain synteettisen satulan selkäänsä, koska itselläni oli vain verkkarit jalassa (jotka ovat tunnetusti liukkaat). Mentiin maastoon nauttimaan rauhallisesta kelistä ja Rosakin meni kokomatkan hyvin rentona ja rauhassa. Edes Valkaman rannassa tämä ei paljoa ilmetellyt, vaikka yhdessä kohtaa pitikin vähän kiemmurrella. Vaikka kuinka olin ajatellut mennä vain käynnissä niin innostuin ravailemaan Kaukolantiellä edestakaisin. Rosa meni nyt nätisti ja vauhtikaan ei noussut liikaa, niinkuin joskus saattaa käydä. Lenkkiin meni noin 45min ja kokonaisuudessaa aivan ihana maastoreissu.


Mikä rakenne-hirviö D: onneksi ei ihan :)
Rosa sai syödä hieman ruohoa 'aidan toiselta puolen' ennekö pääsi laitumelle.
   Rebekkaa sain hakea hieman pidemmältä laitumelta, missä tuo seistä tapitti. Koska poni oli viettänyt yönsä sisällä oli tuo hieman puhtaampi mudasta. Harjaaminen sujui siis nopsaan ja en sitten mennyt ratsastamaan sillä verukkeelle koska jalassa itselläni oli nuo verkkarit. Eihän se kai ponistakaan mukavaa ole jos ratsastaja liukuu ja hyllyy selässä, koska huosut ei pidä liukasta satulan nahkaa vasten.


   Mentiin kiertämään maastoon aikaslailla samaa reittiä kuin mitä olin Rosan kanssa mennyt, ainut vaan otettiin juoksu pätkiä välillä ja aloitettiin lenkki erisuunnasta. Rebe kierteli pahimmat lätäköt rantaan vievällä tiellä ja jotkin linnut aiheuttivat hieman ihmetystä pensaikoissa.



Metsäpolku
   Kierrettiin Valkaman rannasta sitten polkua pitkin Kontunimeen ja nappasin samalla kuvankin tuosta polusta. Kivasti Rosan jäljet vain näkyy ja Rebe ihmetteli meidän pitkää kuvaus sessiota. Puolen tunnin mittaisen kävelyn päätteeksi Rebe pääsi takaisin laitumelle, minne vein vielä kuiviaheiniä syötäväksi.
   Huomenna sitten toivon mukaan mennään Rebekan kanssa ratsastaen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti