perjantai 12. lokakuuta 2012

Jotain eiliseltä

   Pitää taas kirjailla näitä puuhailuja jälkikäteen kun eilenkin tallilla venähti melkein 9 asti illalla.
Tehtiin eilen ratsastuskenttä siihen kohdille missä viimeksi oli talvitarhat olleet eli tallin vierelle. Nytpä Päivikin pääsee menemään Svanulla ja itsekkin treenaamaan koulua noiden pöllöpäiden kanssa. Ainakin se kohta oli hieman muita kuivempi vaikka nyt onkin kaikkialla märkää. Käytiin 'kentän' teon jälkeen sisällä lämmittelemässä ennenkö lähdettiin hakemaan hevosia sisälle. Puettiin oikein heijastinliivit päälle, jos autoja sattuisi menemään, mutta eipä niitä tietänkään ollut liikenteessä yhtään. Tehtiin myös kokeilu miten hevoset menevät kun hakisi niitä yksitellen ja järjesty oli seuraava: Rosa, Svanu ja sitten Rebe. Vein Rosan sisään ja kun lähdin takaisin tarhalle Päivi alkoi tulemaan Svanun kanssa vastaan, jolloin Rebe jäi hetkeksi yksin tarhaan kunnes pääsin sen hakemaan. Hienosti noin ekaa kertaa poni oli yksistään vähän aikaa, kyllä se siitä alkaa tottumaan taas. Nyt kun on yleensä kahden ihmisen voimin haettu viimeiset pollet tarhasta yhtäaikaa.
   Kävin kyllä taluttamassa Rosaa aikaisemmin iltapäivällä kun odotin Päivin tuloa ja olin suunnitellut meneväni Rebellä ratsastamaan, mutta se jäi taas kun ladon luoda korjailtiin koneita. Käytiin taluttaen Rosan kanssa taas rannan suunnalla ja päälle puolituntia kului siihen lenkkiin, koska sillä välin Päivikin oli tullut.

Kuvat tiistailta ja laatu on taas hiaman heikkoa,
ehkä uusi kamera olisi paikallaan?
   Tiistaina siis ratsastin Rebelläkin. Aloitin päivän liikutuksen Rosan kanssa kuitenkin ja käytiin mummon kanssa taas Valkaman rannan suunnalla köpöttelemässä, että vähän tottuisi siihen reittiin enemmän. Lähdettiin Kontuniemen kautta liikkeelle ja metsäpolkua pitkin rantaa kohden, missä jäättin kieppumaan yhdelle pellolle. Rosa meni hyvin ja pienillä volteilla taipui ihan kivasti. Takaisin tultaessa ravailtiin valkaman tiellä, Rosalla oli intoa jousta, mutta hillistis vauhtia vähän ja pistin mummon hölkkäämään rauhallisemmin. Takaisin mentiin Kontuniemen kautta käynnissä. Mentiin noin 40 min lenkki.

Kontuniemen laidun, joka alkaa myös olemaan aika 'tallottu'...
    Reben kanssa mentiin ihan samaa 'rataa' pitkin kuin, mitä Rosan kanssa oltiin menty. Rebe köpötti aivain eritahtia metsäpolulla kuin Rosa ja epäilen, että meillä meni polulla ainakin päälle kymmenen minuuttia kun taas Rosa survoo polun läpi hetkessä. Noh, Rebe asteli polulla varovaisesti ja hiljakseen. Hassu poni.
Valkaman tiellä oikaistiin kesantopellolle, mistä kierrettiin rannemmaksi, jolloin yksi jyrkempi alamäki tiessä jäi jälkeen. Pellolla Rebe ihmetteli yhtä kiveä ja sitten korkeampaa heinää, missä oli jotain tummempaakin seassa, mutta nätisti mentiin. Rauhallisessa käynnissä sujuva lenkki käännettiin kotiin päin vähän ennen rantaa ja köpöteltiin sitten takaisin keirrellen vähän. Tallilla laskeuduin satulasta tienristeyksessä alas kun pihassa kolisteltiin 'romuja', mitä sitten Rebe hieman jännittyen katseli. Nätisti kuitenkin pästiin hoitapaikalla, puikkelehtien traktorien välistä. Aikaa saatiin lenkkiin menemään jotakuinkin 45-50min.

   Tänään sitten vielä iltatalli tekemään ja ennen sitä ehkä hieman jotain isompaakin puuhastelua hevosten kanssa :) Jos saisi jotain hyviä kuviakin otettua, mutta jotenkin epäilen :'D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti