maanantai 15. lokakuuta 2012

Kiemurtelua Reben kanssa


   Tallilla Rebe oli taas kentällä ja hevoset sen puoleen laitumella. Poni oli kuulemma ollut sisällä yötä ja hevoset ulkona, tietysti karsinan siivous oli sitten edessä. Kävin kuitenkin ensimmäiseksi katsomassa hevosia ja annoin niille heinää portin edestä, mihin oli viimekerralta jäänyt kuivia heiniä.
   Siivosin Reben karsinan ja laitoin sen siihen kuntoo, että sinne voi ponin tuoda yöksi jos tarvii. Tosin Rebellä tuskin on ensimmäisenä kylmä kun tuota karvaa onkin, viileä tulee aikaisemmin hevosille joilla ei niin hyvää turkkia ole...
   Siivouksen ja karsinan laiton jälkeen hain Reben kentältä ja harjasin osittain likaisen ponin. Hyvin erottui kummalla kyljellä lihapulla-poni oli piehtaroinut. Laitoin satulan ja suitset, satulavyötä en vetänyt niin tiukalle kuin yleensä, vaikka kovalla pinnistyksellä sen olisi saanut... Mutta hyvin se pysyi paikallaan noinkin. Jouduttiin hieman odottelemaan Reben kanssa pihalla kun traktoria siirrettiin, sillä en ihan uskaltautunut kiivetä ponin selkään samalla kun kone liikkui vieressä, mitä poni hieman jännitti.
Lähdettiin kipittämään Kontuniemen suuntaan ja laitumen ohi päästyttyä Rebe hidasteli ja koitti venkoilla josko mentäisiin mieluummin takaisin hevosten luokse. En kyllä yhtään ihmetellyt käytöstä kun poni ei ollut koko aamuna ja tietty yönä päässyt noinkaan lähelle kavereita. Kieputtiin Kontuniemen tiellä ja pellolloilla. Rebellä oli kova kiire aina kun nokka oli hevosia kohden ja peltojen välillä olevassa metsässä oli muka jotain mitä piti hieman aristella. Tehtiin kuitenkin voltteja ja taivutuksia ihan hyvällä menestyksellä, tietty paremminkin olisi voinut mennä. Käytiin poikkeamassa Kaukolantielläkin missä ravailtiin tallilta poispäin ja autokin tuli jostain perään, jota väistettiin tyylikkäästi pellolle. Oli auton kuskilla muikea hymy naamalla. Lopeteltiin pian kiertämällä Reben mieliksi laitumen kautta tallille, missä hieman satulan alta hikeentynyt poni sai kiitos palkkionsa. Tänään oli Rebellä näköjään tälläinen "Onko pakko jos ei haluu"-päivä kun yleensä kulkee niin nöyrästi, mutta hyvin silti mentiin ja jotaikuin 40 minuuttia tuli kierreltyä.


   Nappasin Rosan hetimmiten kiinni kun olin Reben päästänyt laitumelle. Rosa tuli hyvin mielissään posrtista ja jäikin syömään kuivia heiniä, mitä sitten Svanu ja Rebe katsoikin hieman kateellisena lankojen takaa. Otin noiden pettyneistä ilmeistä kuvankin, ennekö lähdettiin Rosan kanssa tallille päin.
  

   Tallilla harjasin mummon sunnuntain jälkeen kertyneistä mutapaakuista ja vaihdoin vähän paremmin istuvan riimun Rosalle. Tämän jälkeen lähdettiin talutus reissulle, joka aloitettiin Kaukolantieltä. Puolessa välin titä jäätiin tiereunaa 'leikkaamaan' ja annoin Rosan syöän vähän aikaa kunnes jatkettiin metikön läpi Kontuniemeen. Talutus reissu loppui siihen kun laskin Rosan laitumelle, että ainakin sen 15 min tuli käveltyä ylimääräistä.
   Humma meni katsomaan tarhakaverinsa läpi jonka jälkeen tuo tuli portille takaisin. Lähdin kuitenkin tallille päin ja huvitti Rosan ittuuntunut ilme kun en antanutkaan heiniä portilta. Menin hakemaan ladosta paalin heinää ja otin myös vesilekkerin mukaan laitumelle. Annoin heinät ensimmäisenä hevosille ja Rosa ei ollut tuona aikana lähtenyt portilta minnekkään vaan odotti heiniään. Kolmeen kasaan jaoin heinät, mutta silti Rosalla oli murha-ilme Rebeä kohtaan, kuitenkin pian jäi syömään yhdeltä kasalta heiniään. Täytin vesi-astian ennen lähtöäni.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti