lauantai 27. lokakuuta 2012

Lumi tuli ^-^


   Taisi tepsiä ulkoasun vaihto, kun pian tuo kelikin muuttui talvisemmaksi! :) Ihanaa kyllä kun edes jäätyy vähän, mutta empä sitä miettinyt, että hevosilla on vielä kesäkengät alla... Joten ainakin Rosan osalta liikuttaminen jää siksi aikaa kunnes saadaa kengät pois tai hokit. Rebellä ei onneksi kenkiä käytetä niin pääsee ponilla menemään ja saapa tuo nyt enemmän liikutusta.

   Kuitenkin eilinen sujui taas iltatallilla ja menin ennen pimeää tallille, jotta kerkeäisin liikuttelemaan hevosia, mutta en sitten liikuttanut kuin Rebeä. Lunta kun oli viimein yön aikana tullut sen viitisen sentin verran, niin en edes harkinnut Rosan liikuttamista.
   Samalla kun menin hakemaan Rebeä tarhasta otin mukaani hieman heiniä, jotka heitin hevosille ja huomasin samalla Rosan jalassa verta. Hyi, minua en ottanut tästä huolimatta Rosaa ensimmäisenä vaan annoin toisen syödä heinät ja lähdin Reben kanssa tallille päin. Tilan isäntäkin huuteli ladolta ja pääsi minua hakemaan lehden laatikoilta, joten tehtiin Reben kanssa pieni lenkki postilaatikoiden kautta, otimpa samalla kuvan Reben jaloista, joihin oli muta-lumi-jää -palleroita tullut tarhassa, näytti vaan niin hassuilta pienen jalat.

Pitää oikein kaksi kuvaa laittaa noista Reben jaloista :D

   Käytiin tekemässä talutus lenkki Kontuniemessä, josta sitten eksyttiin pellolle juoksemaan ympyrää, tai mie juoksin ja Rebe ravasi. Tälläinen pika lenkki tehtiin 20 minuutissa ja mentiin suoraan tarhalle takaisin. Rebe sai pienen leivän palan kiitokseksi kun vaihdoin ponin Rosaan. Rosan veristä jalkaa katselin nyt tarkemmin kun tamma oli narussa kiinni ja lumella hieman hiroin jalkaa, jotta saisin selville mistä haava oikein alkaa. Mustaa karvaa vasten hämärtyvässä kelissä ei oikein näe haavaa... Haave ei kuitenkaan mikään iso ollut ja lähin kipittämään Rosan kanssa tallille. matka tallille oli varsinaista liukastelua ja loppujen lopuksi kiilasin mummon melkein ojaan kulkemaan, jotta tuo ei liukastelisi.


   Kyllä se jalka punaiselta näytti, ainakin tuo valkoinen osuus. Eipä haava onneksi kauhean kipeä ollut ja mitään turvotustakaan siinä ei ollut. Harjasin jalkaa alkuun varovaisesti ja sitten huuhdoin vedellä veret pois ja haavan puhtaaksi, jonka jälkeen pistin haavaan puhdistusainetta ja suoja-ainetta. Harjasin vielä koko hevosen pikaisesti, kun olin loimenkin pois ottanut ja laskin Rosan karsinaansa, minne toinen mielellään menikin.
   Seuraavaksi lähdin hakemaan Svanua pienen heinä kasan kera, jonka heitin Rebelle sillä poni sai jäädä ekaa kertaa yksin tarhaan odottamaan vuoroaan. Yleensä kun Svanu ja Rebe on tuotu yhtäaikaa tallille päin. Rebe jäi hyvinkin tyytyväisenä syömään heiniään ja lähempänä tallia tilan isäntä tulikin vastaan ja kävi hakemassa Reben sillä välin sisään kun itse otin Svanulta loimea pois :)

Kaunis pakkas-aamu :)

   Tänään taas tein aamutallin ja pakkastakin oli melkein 10 astetta kun kiikutin hevoset tarharhaan ja tungin hevoset nyt talvitarhaan, jonka mutainen pohja on vihdoin jäätynyt. Kivasti hevoset meni sinne, kun portillakaan ei nyt upottanut. Karsinoiden siivouksen jälkeen hain Reben tarhasta ja lähdin ratsastamaan sillä. Oli satula hieman liukkaan tuntuinen kun menin ihan colleke housuilla, pitäisi ponskille saada mieluummin syntteettinen satula niin pysyisi kyydissä ;) Mutta. Mentiin Kontuniemen tiellä edestakaisin alkuun kunnes siirrtyttiin pellolle taivuttelemaan. Hieman raviakin otettiin pellolla ja sitten tiellä lisää. Rebellä oli tänään kova hinku jyrätä hevosten suuntaan ja se välillä koittikin kääntyä itsekseen toisten suuntaan, vaikka muuten rauhallinen olikin. Minä heiluin satulassa ja koitin patistaa ponia jatkamaan sitä mitä tehtiinkin. Loppujenlopuksi ihan hyvin mentiin ja saimpa pitää pääni suunnista, vaikka ravissa tielläkin poni meinasi puskea pellolle. Puoli tuntinen tuossa säätämisessä meni, jonka jälkeen aloin suuntaamaan tallille otamaan varusteet pois ja viemään ponin tarhaan.
   Rosan jalkaakin tietysti aamulla katsoin, ennenkö mummon tarhaan vein ja haava näytti ihan hyvältä. Hieman kuiviketta jalassa oli jonka pyyhin pois. Rosan takasetkaan ei ollut nyt turvoksissa, vaikkei pinteleitäkään ollut yön aikana.
Että sellainen kerta tällä erää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti