maanantai 24. syyskuuta 2012

Syksy sateinen

   Tänään oli taas oikein mukava keli vapaapäivälle ja vieläkin jaksaa olla tylsän sateista. Tallille eksyi tälle kertaa mukaan sadetakki, jota ilman olisin kyllä kastunut ja tulipa sekin otettua ensimmäistä kertaa käyttöön :)


   Tarhalle kun kävilin osasin uumoilla, että Rosalla on ainakin kylmä ja mummeli tutisikin pienesti kun menin tarhaan kolmikkoa katsomaan. Arvasin! Olisi pitänyt eilen mennä tallille loimittamaan yöksi hevoset, muta empä mennyt kun katselin illalla et keli selkiäisi... Tyhmästä päästä kärsii tällä kertaa hevonen :( Noh, onneksi tilanne ei nyt paha ollut, eikä Rosa tärissyt ihan valtoimemaan. Hytkyi vaan luokse tultuaan siihen malliin, että kylmä voisi olla. Kävin kiertämässä ensitöikseni tarhan langat, mistä yksi kohta oli löystynyt, joka kiristin ja sen jälkeen menin hakemaan tallilta riimunnarun. Rosa sai viimein pelastuksensa ja tarhan nurkassa kökötys päättyi kun mummeli tuli miun kanssa tallille.
   Kuivasin Rosan kuivaimella ja vettä olikin kertynyt reippaasti selän päälle. Toinen seisoi hyvinkin tyytyväisenä kun viritin fleecelointa ensimmäiseksi tamman selkään, sillä en ihan raaskinut laittaa vain vuoretntalointa märälle ja palelevalle vanhukselle. Rosa sai loimittamisen päätteeksi muutamat omenat ja rapsatuksia.

Vain Rosa tuli katsomaan kun kävin
ottamassa pari kuvaa ennen pois lähtöäni tallilta :)
  Tarhassa Rosa meni kököttämään samaan paikkaan missä oli ollut ennen loimutusta ja katseli sieltä kun lähdin Svanun kanssa tallille.
   Svanu oli myös märkä, muttei niin märkä kuin Rosa eikä tuo herra edes näyttänyt palelevalta. Kuivaimellakaan ei lähtenyt kuin pari tippaa irti selästä... Mutta laintoin Svanullekkin sadeloimen niskaan ja aikas tyytyväinen taisi poikakin olla loimeensa.
Rebekan vuoro oli seuraavaksi ja tallilla koitin kuivaimella kuivata, mutta eipä tuosta mammutti karvasta mitään irronnut, joten huitaisin vähän harjalla mahan alta, jaloista ja muualtakin. Reben turkki ei ollut edes kastunut kuin päältä, joten päätin ettei poni tarvitse lointa.
   Käytiin kuitenkin Reben kanssa pienellä kävelyllä. Kierrettiin tarhan takaa Valkamaan, mistä metsäpolkua pitkin Kontuniemeen ja tallille. Tarhaan kun Reben vein oli Rosa ja Svanu mennyt syömään eli uskalsi se Rosa viimein liikkumaan. Huomasi varmaan loimen suojaavan tuulelta ja sateelta :D Tallin laitoin myös valmiiksi iltaa varten jos sade ei lakkaa yöksi, niin saa hevoset sitten tulla sisään, ettei tarvitse koko aikaa ulkona olla sateessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti