sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Mutapaakkuja ja viimeisimpiä humputuksia

  
   Jollain jäänyt taas tämä kirjoittaminen väliin. Näin ollen viime tiistai päivän ja torstai illan hevostelut on jäänyt kirjaamatta, mutta nyt ne tulee pötköön tämänpäiväisen kanssa :)

   Tiistaina ratsastin Rosalle melkein tunnin verran ja mentiin lähinnä Kontuniemessä. Treenailtiin ravi-käyntiä-seis siirtymisiä ja sitten ihan ravailua, pysähdyksiä ja käynnissä menoa silloin kun ratsastaja niin tahtoo ;) Rosa meni ihan nätisti, vaikka ensitöikseen hirnuikin peltojen yli laitumelle jääneelle Svanulle ja vaikka laitumen vieressä ollut mökkiläinen polttikin roskia.
   Rebekkaa vain taluttelin noin vartin verran ja poni meinasi jo tuosta lenkistä alkaa hikoilemaan,  mutta ei ihme kun on jo talvikarvassa ja keli oli lämmin :)

Rosalla nuo ilmeet on hallussa


Hevoset pääsivät toiselle laitumelle
Kontuniemen suuntaan tiistaina.
Etummaisena Svanu ja taaempana Rosa.
   Torstaina menin tallille illasta, töiden jälkeen ja mentiin Päivin kanssa maastoon Rebe-Rosa-yhdistelmällä. Viimeksi kun mentiin Svanulla ja Rebellä :) Satuloidessa en huomannut, että Rebekan satula oli vinossa ja kerkesin tuota hieman ihmettelemään ennen selkään menoa, mutta vasta kun olin selässä asian huomasin. Hetken koitin selästä käsin satulaa suoristaa, mutta tuloksetta... Mentiin sitten satula vinossa kun matka oltiin jo aloitettu, eikä kyseessä ollut kauhen iso lenkki. Satulan asentokaan ei vaivannut ponia joten.
   Kierrettiin Kontuniemestä valkamaan  Reben johdolla ja alkuun poni ihmettelikin pitääkö hänen mennä ensimmäisenä :) Hyvin sujui matka ja meinattiin oikaista yhden pellon poikki tallille, mutta ei siitä mitään tullut kun Rebe ei suostunut ylittämää heinäistä ojaa ja itse en sitten vinolla satulalla alkanut toista ihmeemmin pakottamaan.
   Mentiin maasto reissu noin 20 minuutissa ja ihan käynnissä. Tallilla tosin menin vielä Rosalla painattamaan tarhaan. Ravailtiin hieman ja tehtiin voltteja, kuin myös pysähdyksiä. Rosalla siis tuli mentyä noin 40 min.

  
   Sitten tänään tallilla siivosin Rebekan tarhan, samalla kun poni pääsi hevosten tarhaan syömään ja nauttimaan vähemmän kuraisesta pohjasta :) Rosan hain laitumelta ja harjailun lomassa tunnustelin ja painelin mummon selkää, mitä tuo myös hieman aristi... Viime päiväinen kylmä sade ja yö ei ollut hyväksi vanhan selälle siis. Eilen kun oli kuulemma satanut ihan rakeita :O Harjailin Rosan läpi ja hieroin hierovalla harjalla tuon selkää vähän, jonka jälkeen käytiin n.20 minuutin talutus lenkki. Jätin Rosan sitten tarhaan, jonne hain Svanunkin laitumelta.
   Rebekka tuli mielellään harjattavaksi ja poni olikin ihan savinen ja savipaakkuja oli harjassa hirveästi. Harjailin aikani likaa irti kunnes lähdin taluttelemaan Rebekkaakin, vaikka ratsastamaan piti mennä, mutta jonkun ihme akku-kokeilujen takia poni hermostui ja loppuun laitto oli hankalaa.
   Kierrettiin sama lenkki kuin mitä olin Rosan kanssa tehnyt, tosin nyt satiin seuraa poikakaveristani. Reben kanssa myös ravattiin muutamia pätkiä lenkistä, mutta reissu kesti silti n.20 minuuttia. Nyt myös mentiin sen ojankin yli ja hetken haisteltuaan poni tuli yli ja huomasi, ettei oja ollutkaan niin paha :D
   Lopuksi kokeilin Rebelle uusia suojia takasiin, mitkä sain viimein hööksin paketissa ja ihan kivasti nuo sopivat Rebekalle.


Lähdössä ravaamaan :3


Tosi lilat nämä suojat... Mutta sopivat silti :)

Rebekka loukkaantui kun sitä sanottiin lihavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti