sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Juoksutusta ja viireo :)

   Tänään pääsin harjaamaan Rebekan oikein kunnolla ja onneksi pieni tuulikin kävi, joka puhaltsi pölyt ja muta hiput mukaansa. Tosi mutaisesta ponista saatiin sitten ihan siisti ja nätti. Kuitenkin jotain muta-kökköjä jäi, niin päätin mennä taluttamaan vain, enkä sitten varustanut Rebeä ihmeemmin.
   Riimun vaihdon jälkeen lähdettiin Kontuniemeen, missä alkuun käveltiin kunnes juostiin melkein suurin osa sitten. Tultiin samaa reittiä pitkin pois ja siitä mentiin Valkamaan, missä jatkettiin juoksemista metsäpolulle asti. Polulla tietty mentiin käyntiä ja niin myö se matka mikä meni pellon syrjässä Kontuniemeen, missä taas juostiin.


   Tallilla sitten kiristelin riimun remmejä ja narun vaihdoin juoksutusliinaan. Mentiin tarhaan ja aika pian aloin juoksuttamaan Rebeä. Hyvin tuo poni meni ravia ja käyntiä, mutta ympyrän kasvaessa oli hankalampi käskeä poniin vauhtia kun empä raippaa ottanut matkaan. Suuntaa vaihdettiin vain kahdesti ja lopuksi talutin tarhaa ympäri.
   Harjailin vielä vähän Rebeä ennenkö päästin ponin taas nauttimaan vihreästä hevosten tarhaan :) Maastossa tuli kipitettyä noin 20min plus tarhassa pyörittiin 20min eli yhteensä noin 40min.

Ahkera menijä, joka odotteli vihreälle pääsyä.
    Rosan kävin hakemassa, tuosta kaukaisemmalta, laitumelta harjattavaksi ja tarkastin myös humman etukavion, joka oli lunnollisesti hieman kulunut. Myös jäljellä oleva etukenkä hemppui, mutta ilman mitään välineitä en sitä alkanut repimään irti... Onneksi kengittäjä tulee jo ensi keskiviikkona.


   Harjasin mummoa kunnolla ja kun siirryin harjaamaan tuon otsatupsu, kolautin toista otsaan! Reppana säikahti hieman ja ime oli nyrpeä, mutta ei ihme kun omistaja pahoinpitelee. Harjattuani Rosan, vein tamman takaisin laitumelle missä Svanu jo odotti.
   Vein vielä hevosille vettä laitumelle, kun Svanu oli kolkannut vesiastin yksin ollessaan. Tulipa sekin saavi pestyä samalla :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti