torstai 13. syyskuuta 2012

Kenkä lentää ja 'moottori' toimii

   Joops, eilen illalla tallilla meni melkein yhdeksään asti ja siksi tänne kirjoittaminenkin jäi, mutta onneksi nyt on aikaa! Ja pitäisi tuo muistoja menneestä osa 2 lisäillä tänne jahka saan aikaa siihen :)
   Olin onnekas kun tallille päästyäni alkoi sade loppumaan ja kirkastumaan, kun koko päivän oli ollut synkkää ja vettä oli tullut melkein koko ajan. Hevosetkin olivat sen näköisiä ja etenkin poni, joka oli vaihtanut väritystään :) Mutta mennään siihen mitä eilen tuli puuhailtua....

Siinä se kengätön etunen. Viel nelisen vk,
että olisi takasten kengitys aika....
   Rosa pääsi laitumelta hoidettavaksi ja viilailin humman kuivaimella, jonka jälkeen heitin fleeceloimen kaksin kerroin selän päälle, kuivattamaan selkää. Olin kokeillut Rosan selänkin alkuunsa ja painelu aiheutti vain vähän liikehdintää, muttei luimistelua... Harjailin aikani kunnes aloin laittamaan suojia jalkoihin. Rosa siirsi/liikautti vasenta etustaan ja kilkahtaen kenkä olikin yhden naulan verran kiinni tuon kaviossa. Siinä sitten kenkää irrottamaan, joka lähtikin tosi siististi vaikka Päivin kanssa vähän aikaa taiteiltiinkin :) Harmiteltiin asiaa hetken aikaa ja samalla päätin, että tänään soitan kengittäjälle, joka voisi ensi viikolla vasta tulla niin saataisiin kaikki hevoset sitten kengitykseen yhdellä kertaa. Onneksi nyt on niin märkääkin ettei Rosan kavio kulunut/kulu paljoa mihinkään.

Rebekin päässyt kuvaan :)

   Lähettiin kuitenkin kärryilemään ja Rosa oli kovasti jo menossa kun noustiin kärreihin Päivin ja Pommin kanssa. Mentiin Soinilan reitti tällä kertaa, vaikka ajatus oli mennä rantaan missä olisi varmasti pehmeämpää mennä, mutta eipä se Soinilan soratie ollut kova (kiitos sateiden). Mentiin aika vauhdilla koko reissu ja Rosa pääsi juoksemaan kunnolla. Lenkillä kyllä huomasi selvästi eron siihen käyttääkö ajosuitsissa turparemmiä vai ei. Hummaa saa pidätellä ihan hirveästi kun turparemmi uupuu, vaikka olihan Rosalla meno halujakin kyllä. Rosallakin moottori toimi kun rupisi jo kärryijä laitettaessa, matkalla ja takaisin tullessa. Humma töräytti oikein kunnolla tallin lähellä, joka pelästitty kärryissä olijat. Mikä taas ihmetytti Rosaa niin, että toinen seisahtui :'D
   Tallilla harjasin mummon, joka oli kuivunut ja sitten kastunut hiestä. Laitettiin Rosalle vuoreton sadeloimi kuitenkin yöksi päälle, ettei ihan noin vaan jätettäisi sitä ulos yöksi kun oli kovan lenkin tehnyt. Eikä se hevonen nyt kuole jos yön on loimi päällä ulkona :)

Taustalla mennöö lehmä :3

   Rosa joutui vähän odottamaan laitumelle pääsyä, kun lehmiä juuri laskettiin ulos, niimpä kerkesin vaihtamaan Reben mutaisesta tarhastaan vihreälle. Hummat saivat haistella toisiaan ja pitkään ne haistelivatkin hiljaa kunnes kummatkin kiljahtivat yht'aikaa. Höpsöt! Rebe nyt jäi hoitelematta, mutta poni tykkäsi kun pääsi yöksi 'mudattomampaan' tarhaan :) Ja tosiaan Rosan vasemman etusen kavio ei ollut kulunut yhtään tuon kärrylenkin aikana, joten eiköhän se pärjää ensi viikkolle, kunhan ei paljoa liikutella ylimääräisiä.

Tärähtänyt, niinkuin parit muutkin yllä olevat kuvat...
Mutapallo -poni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti