lauantai 22. syyskuuta 2012

Tarhan tekoa ja johtajuus-työskentelyä

   Elikkä tässä viime päivinä ollaan rakennettua hevosille uutta talvitarhaa ja siihen menikin pari iltaa keskiviikosta ja torstaista. Tänään sitten tulikin tehtyä viimein hevosten kanssa jotain pientä. Sekin vielä, että blogi on saanut syksyisemmän ulkan, joka voisi olla parempikin...


   Kengittäjäkin kävi keskiviikkona, jolloin olin mennyt tallille aikaisemmin ja tarkoitukseni oli mennä Rebekalla ratsastus lenkille ennen kengittäjän tuloa. Ratsastaminen jäi sitten kun poni oli erinäisistä syistä niin jännittyneen pelokas, ettei edes harjaamisesta tullut mitään ja lähdettiin maastoon talutellen. Maastossa sitten Rebe onneksi rauhoittui ja rentoutui, mutta kun mentiin tallille takaisin oli poni taas jännittynyt, mutta onneks ilmapiiri tallin ja navetan piha piirissä oli rauhoittunut. Harjasin ponin parahiksi kun kegittäjä tuli ja vuoli sitten kaviot Rebeltä.

Kyllä se aurinko vähän näkyi laskiessaan keskiviikko iltana :)
    Rosa oli seuraavana ja mummeli sai ainakin vielä kaikkiin jalkoihin kengät. Ensi kerralla sitten varmaan jää etu kengät pois käytöstä ja taakse hokkit. Svanu pääsi kengittäjän pakeille viimeisenä.
   Hevoset sai mennä takaisin Kontuniemen laitumelle, kun mentiin taas Päivin kanssa rakentamaan tarhaa muualle. Hyvin saatiin hommat alkuun kunnes alkoi satamaan, mutta jatkettiin sateesta huolimatta hämärään asti, tosin tarha jäi vielä keskeneräiseksi.

Torstaina auton kyljestä bongattu sudenkorento
   Torstaina sitten syöksyin töiden jälkeen tallille ja mukaan oli eksynyt kahdeksan puutolppaa aitaa varten ja Päivin kyytiin kaksi lavaa, jotka ovat sitten siltaa varten. Saatiin tarha sen verran valmiiksi illalla, että voitiin hakea ensiksi hevoset sinne ja sitten vielä ponikin. Oli tosin niin hämärää jo, ettei kunnolla nähty tummia hevosia maisemasta. Hyvin kolmikko jäi uuteen tarhaansa, jonka Päivi viimeisteli sitten perjantaina.


   Tänään tallilla en ihmeitä tehnyt, kaivelin varaston kätköistä myyntiin pari uudehkoa lointa, jota ei ole tarvittu sitten ostamisensa jälkeen. Hain sen jälkeen Rosan ekaa kertaa tarhasta ja tamma huuteli kaverilleen alkuun vähän väliä. Oikea laumasielu. Harjasin mummon ja tunnustelin tuon takasia, joista toinen oli hieman lämmin. Päädyin sitten maastoon taluttamaan ja tekemään johtajuus juttuja. Pyörittiin ties missä noin 30min ja välillä jopa juostiin.

Rosa aloi ihan nukuttelemaan lenkkinsä jälkeen, reppana.
   Rosan kun vein tarhaan takaisin nappasin Reben kiinni, kun se oli siinä portin tuntumassa odottamassa Svanun kanssa. Rebe oli hiema tahmea lähtemään tarhasta, mutta tuli kuitenkin. Poni oli ihan savisen märkä, juostuaan tarhassa kun oltiin Rosan kanssa poissa, joten harjasin alkuun vain kuivat alueet. Mentiin Reben kanssa myös talutellen ja tein pieniä johtajuus juttuja. Köpsöteltiin noin 20 min, joka sai ponille hien pintaan.


Rapainen poni, oli ihan pakko tallettaa likaisuus kuvaan...


Hee!

Odotin ponin juoksevan muiden luokse,
kun se pääsi tarhaan, mutta se jäikin
nuuskimaan kuivia heiniä ja katselemaan.

Hyvässä tarhassa on heinää kuin laitumella ;D
Etualalla Svanu, takana Rosa ja Rebe

1 kommentti:

  1. Nyt tulee kritiikkiä urakalla! Muistahan, että nämä ovat vain minun mielipiteitäni ja parannusehdotuksiani. Taustan puu sekoittuu inhottavasti otsikon kanssa ja ne tuntuvatkin molemmat riitelevän värimaailmoidensa kanssa. Vaikka ponit ovatkin siististi leikattuja, ne olisi voinut laittaa toisenlaiselle pohjalle, sillä otsikko näyttää siltä, että se on postimerkki läntättynä vain johonkin. Turvat näyttävät myös omituisilta, kun ovat piilossa. Vinkkinä onkin, että levennä otsikkoa ja samalla tätä tekstikenttää, jolle kirjoitat, niin saat blogistasi helppolukuisemman.

    Teksti on vähän sellaista, että kiire kiire, kerrompa nopeasti vain että tein sitä ja tätä ja kesti 30min. Kuvaile enemmän, miltä maisemat näyttivät, mitä ajattelit, mitä hevonen teki, ehkä ajattelikin jotain, sää jne. Pohdi enemmän tekemääsi, kerro tunteista ja niin edelleen. Vangitse lukijasi paremmin, sillä nyt jäi vähän sellainen fiilis, että päiväkirjaa kirjoittelet eikä lukijoilla niin väliä.

    Asiaa olisi vaikka kuinka, mutten halua nyt painostaa liikaa. Järjestän ehkäpä jo tänään blogissani arvosteluviikon, jolloin on lukijoilla viikon ajan mahdollista linkittää blogiaan tiettyyn postaukseen ja arvostelen heidän blogiaan mahdollisimman kattavasti. :)

    http://elsanblogitus.blogspot.fi

    VastaaPoista