lauantai 1. syyskuuta 2012

Siirtymä-harjoittelua

   Tänään taas jyräsin tallille töiden jälkeen ja sinne oli ihan mukava mennä kun eilen olin illalla poikennut hakemassa parit heinäpaalit töihin somisteeksi, ja siinä samalla hoitanut hevosiakin :)
Hain Rosan ensimmäiseksi, sen jälkeen kun olin taas ahkeroinut Rebekan tarhan puhtaaksi. Mummo sai satulan ja suitset ylleen, jonka jälkeen mentiin tarhaan juoksutukseen.
   Talutin ensitöikseni Rosaa ja tehtiin pieniä ympyröitä, niin että humma tajusi ohjien olevan kiinni satulassa. Tälläkertaa Rosa malttoi lähteä liikkeelle aika rauhallisesti, vaikka pian itse taas kiihdytti raviin. Pahemmin en aikaa katsele kun juoksutan, mutta neljästi vaihdetaan suuntaa ja alkuunhan mummo vetelee aika reippaasti menemään.
   Juoksutettuani jonkin aikaa talutin Rosaa pitkillä sivuilla, kunnes käytiin heittämässä juoksutusliina portille ja itse hyppäsin selkään. Mentiin hieman taivutuksia ennenkö nostin ravia pitkille suorille. Juoksuttaessa panin tarkemmin merkille sen, ettei humman tasapainossa taida olla kehumista eli sitä pitää alkaa kehitämään uudelleen :) Vaikkei tarhan pohjassakaan ole kehumista, joka voi aihettaa näitä kompastumisia ja liukastumisia. Kenttä olisi Pop!
   Tein sitten siirtymisiä ravista käyntiin ja parin askeleen jälkeen seis -siirtymisiä. Mentiin myös käynnissä seis-käynti-voltti-käynti-seis -siirtymiä, jotka mummo tajusi äkkiä. Lopuksi haahuiltiin tarhaa ympäri pari kierrosta ja humma pääsi takaisin laitumelle :)
   Rebekka oli myös vihreällä ja hain ponin Pörrin avustuksella harjattavaksi. Harjailin Reben pikaisesti, sillä alkoi hieman satelemaan. Ainakin parin pisaran verran :D Lähdin talutus lenkille taas Reben kanssa ja otettiin Pörrikin mukaan, jota sain kantaa sylissä ainakin ison tien osuudet. Kierrettiin Kontuniemen kautta metsäpolulle ja polkua mentiin puoleen väliin, jonka jälkeen käännyttiin takaisin ja palattiin tallille Kaukolantietä pitkin. Tein myös havainnon Reben turkista. Ponilla on jo kunnon talvikarva! Ihan kamalaa... Mutta eipähän sitten palele kun pakkaset tulee ;)

Pieni Pörri-poika
saa ilahduttaa ihmisiä tällä kertaa,
kun en tullut kuvanneeksi mitään...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti