torstai 30. elokuuta 2012

Ratsastamista vai matkustamista

  Tänään vien mukanani pussillisen omenoita hevosille tallille kun sinne menin ja ainkin tykkäsivät kun niitä muutamat sai. Humasin myös hevosten 'nappuloiden' olevan ihan lopussa tai oli säkin pohjalla vielä ihan vähän jäljellä jotain... Eli ensi kerralle pitää hankki säkki racing senioria mukaan :)
   Rebe hörisi kovasti kun kipitin pihalla edestakaisin ja hetken päästä menin ponin tarhaa siivoamaan. Siivoamisen aikana Rebe tuli välillä katsomaan mitä teen ja sen jälkeen kun oli mennyt rapsuttamaan ponia enemmänkin tuo jäi norkoilemaan ihan viereen kiinni, siirtyillen aina sitä mukaa kun itse liikuin lantakasojen perässä.
 
   Kun kottarit olivat täynnä lopetin siivoamisen ja otin Reben harjattavaksi. Puunailin ja kuurailin pienen ponin läpikotaisin. Pitkän harjaussession jälkeen lähdettiin talutusmaastoon :) Ensiksi meinasin kiertää vain noita tuttuja reittäjä, mutta pätin kuitenkin mennä Reben kanssa rantaan käymään. Rebelle tuo reitti oli osittain ihan uusi ja kovasti poni matkalla katselikin ympärilleen. Rannassa annoin toisen syödä vähän vihreää, että tottuisi paikkaan niin tietää sitten mihin ensi kerralla mennään. Takaisin tulo matkalla Rebe koitti syödä myös, mutten viitsinyt antaa toisen syödä paljoa. Tuolta valkamasta mentiin metsäpolkua pitkin Kontuniemeen, missä jäätiin vähäksi aikaa syömään heinää hevosten laitumen viereen. Rosa tuli heti hrisemään pienelle ponille :D
   Tuosta talutusmatkasta joustiin/ravattiin noin yksi neljäs osa ja aikaa hukkui siihen noin 35 minuuttia, ensi kerralla sitten ratsastaen tuo reissu. Päästin Reben lenkin päätteeksi hevosten tarhaan laiduntamaan, lähinnä siksi aikaa kun menisin Rosalla. Tarhassa kun heinä on jo kertaalleen ja senkin kertaalleen syötyä :)


   Rosan harjasin pikaisesti, kun tuo ei pahemmin ollut likainen. Hilseili ja pölysi vain. Tungin varusteet hummalle niskaan ja menin tahraan, missä alkuun kiersin käynnissä kierroksen pari suuntaansa. Oli taas vaihteeksi tosi outoa ratsastaa hevoselle, kun on nyt mennyt enemmän ponilla ja alkuun huojuinkin reippaasti satulassa. Hyvä minä!
   Harjoiteltiin pieniä taivutuksia ja voltteja, sitten mentiinkin ravia pitkillä sivuilla ja koitin pitää vauhdin hitaana. Rosa meni ihan nätisti, vaikka välillä kompuroikin jotain :l Samalla tein havainnon hidastaessani käyntiin, että taidan osittain vaan matkustaa Rosalla... Ainakin välillä jalat vispasi ties missä kun siirryttiin käyntiin. Tämän jälkeen koitin keskittyä paremmin istuntaan ja jalkojen hallintaan, myös keventämiseen annoin ajatuksia.
   Tarhasta lähdin Kontuniemeen hetken sielä pyörittyäni ja mentiin tiellä ravia välillä hidastaen ja nopeauttaen tahtia. Pellolla tehtiin vielä vähän voltteja ja taivutuksia, ennekö lopetettiin ja mentiin tallille. Täytyy kyllä alkaa keskittyä tuohon ratsastamiseen ettei se ole vain matkustamista Rosan selässä o.o Hurjat 40 minuuttia mentiin Rosan kanssa...


   Rosa joutui hetken seisomaan harjauspaikalla kun kävin lisäämässä tolppia hevosten viimevuotiselle laidun paikalla ja näin ollen suurensin sitä pikkulaidunta. Kun sain langat laitettua vein Rosan uudelle laitumelle ja hain Svanun vanhalta laitumelta sinne myös. Rebe sai tyytyä omaan tarhaansa kun otin ponin vihreältä pois ennen lähtöäni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti