keskiviikko 15. elokuuta 2012

Joko talvi alkaa?

Ainakin Rebekan karvasta päätelle talvi on ihan kohta alkamassa, mutta toivotaan lämmintä ja mukavaa loppu kesää kuitenkin n___n
Ratsastuksen väsyttämä pikku-ratsu :)

Tallille päästyäni jyräsin heti hakemaan Reben tarhastaan, sillä suunnitelmissa oli laittaa poni Rosan hoidon ajaksi laitumelle syömään vähän vihreää :) Ja nätisti Rebe tulikin kun sai juotavaa loppuneen tilalle. Rebe oli vaihteeksi aika likainen ja pitkähköksi kasvava karva oli pörrössä sieltä täältä ja lyhyttä kesäkarvaa irtoili. Poni on ihan jo talveen valmistumassa... Kurjaa.
Huitelin liat irti ja sovittelin varustehuoneen kätköistä viimein löytämäni satulahuovan Rebelle selkään ja toin sitten vasta satulan. Ostin joskus töistä alennuksesta tummansinisen toooooosi paksun huovan Rebelle (taisi olla keväällä ostettu) ja nyt viimeinkin sain sen laitettua/vaihdettua :) Satulavyötä en tämän takia kiristänyt ihan niin tiukalle kuin tuon ohuemman huovan kanssa ja pääsin ponin selkäänkin silti, ilman että satula keikkasi :D Mentiin tarhassa "koulua" ja alkuun käynnissä taivuteltiin nurkat ja tehtiin pikku voltteja, harjoiteltiin myös hidasta käyntiä pikku pätkissä, että pysähdyksiä. Ravia mentiin lähinnä toisella pitkällä sivulla eli melkein tarha päästäpäähän. Tämän koulu väännön jälkeen mentiin maastoon kiertämään Kontuniemen lenkki. Ennenkö oltiin pihasta lähdetty Rebe testaili pysähdellen ja ihmetellen suuresti kaikkea tavallista, että olisiko pakko mennä vielä, mutta isolle tielle kun päästiin loppui tuo testaaminen :)
Mentiin reippaat 40 min ja lopuksi Rebekka pääsi ansaitulle laidun hetkelle.
 
Se paksu huopa ja kaulasta näkee tuon mörköturkin alkavan kasvun o.o

Näköjään ihan hyödylliset suojat, kun jo parista kerrasta noin naarmuuntuu...



Svanu pääsi taka-alalle :)
Reben laidun on se meidän 'kenttä' :'D
Rosan hainkin heti seuraavaksi ja jaksoin harjata mummon, mutta sitten iski suunnaton laiskuus lämmön takia ja lädin vain taluttamaan maastoon. Käytiin heittämässä lenkki Kaukolasta metsäpolkua pitkin Valkamaan. Kävellen/käynnissä matka sujui ja Rosa sai alku matkasta syödä puiden lehtiä. Humma tuli melkein koko matkan nätisti takaviistossa ja metsäpolulla pysyi perässä, eikä tunkenut vierelle kiilailemaan tai muuta :)
Tämä pikku lenkki tehtiin 20 min sisällä ja muistin jopa kamerankin ottaa mukaan ja käyttää sitä ;)

Ihme kyllä kuvaan tuli salama ja sitä varmaan Rosa järkyttyi kun pihlajan marjat putosivat suusta :)


Ja taas se salama tunkin kuvaan... Puhumattakaan kuvan oudosta laadusta.
 Rosa pääsi lenkkinsä jälkeen takaisin Svanun seuraan tarhaan siksi aikaa kun aloin siivoamaan Rebekan tarhaa lannasta. Onneksi pikku-poni ei ollut tällä kertaa kerännyt niin hirveitä määriä kikkareita :) Siivouksen päätteeksi vein hevoset sitten ison tien toiselle puolen, pienelle laidun läntille. Sinne hummat saavat jäädä kunnes huomenna menen taas tallille. Reben otin pois vihreältä ja pistin takaisin omaan tarhaansa, missä oli pikkuinen kuiva heinä tukko odottamassa :)

Rosa ja Svanu odottamassa pääsyä paremmalle heinälle :)

Kävelijät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti