lauantai 4. elokuuta 2012

Opetusta ja vauhtia

Menin tallille aikaisin tänään kun oltiin eilen Päivin kanssa sovittu niin ja kun tuo Päivin kaveri tuli myös ratsastamaan ennen töihin lähtöään :) Tämä Päivin kaveri ratsasti Rebekalla kun ajateltiin hänen opettavan Rebelle sitä laukkaa, joka on ollut kadoksissa. Siinä sitten kaksikko meni reippaasti ja Rebe joitui taivuttelemaan urakalla ja menemään hidasta ja nopeaa käyntiä. Etuosa käännös tuotti pikku-ponille tuskia ja hankaluutta :D Lopummaksi Päivin kaveri sitten koitti laukkaa ja hups! Laukka nousikin yllättävän helposti :) eli taisi laukka palata ponin mieleen nopeasti kun oli vain taivutellut ja lämminnyt tarpeeksi. Rebe meni kierroksen pari ihan nätisti ja siihen sitten lopeteltiin. Itse hain kypärän ja menin loppu käynnin ajaksi Rebekan selkään. Opastuksen avulla sitten mentiin taivutuksia ja käynnin nopeutta vaihdellen, samalla kun "opettaja" valvoi ;)



Sillä aikaa kun olin Rebekalla mennyt kuivasi tuon kaulakin osittain hiestä ja onneksi keli oli pilvinen ja tuulinen aamusta, niin ei ollut niin kuumaa :) Pesin sienellä kuitenkin ponskin hiki-kohdat ja sitten Rebe sai mennä tarhaan kun Päivi haki Svanun kaverilleen ratsastettavaksi. Itse jäin kuvailemaan siinä sitten kun Pävikin meni Svanulla, joka sitten taisi venäyttää takasen kun alkoi ontumaan jalkaa, mutta lopetti ontumisen pian kun Päivi talutti poikaa... Tarkistettiin jalka ja laitettiin limimenttiä.
Hain Rosakin laitumelta ja harjauksen päätteeksi valjastettiin mummo kärryjen eteen. Mentiin kurvailemaan Soinilaan ja sieltä kun tultiin takaisin kurvattiin Valkamaan päin. Rosa pääsi painattamaan kunnon vauhtia ravissa, kun Soinilatiellä oli hyvin suoria ja nyt kun mentii tavallista pidempi lenkkikin :) Tallilla Rosaakin odotti pesu, jonka jälkeen päätettiin kokeilla nyt taas Rosaa ja Rebeä yhteen. Eipä nuo pullerot ihmeitä tehnyt kun otettiin Reben pikku aita pois tarhasta, niin kaksikko ryntäsi vaan syömään.

Kännykkä laatua :)

Kokeiltiin tunnin parin päästä Svanukin samaan tarhaan tammojen kanssa ja noh, nyt tiedän miksi tammoja pidetään pahoina ruikkijoina... Rosa ruikki pissaa vähän väliä, eikä päästänyt Svanua Reben lähelle. Et sellaista. Otettiin sitten noin puolen tunnin päästä Rebe pois hevosten luota, ettei tuo saisi liikaa vihreää ja pääsisi kaikki rauhoittumaan. Ja tästäpä tuli suber pitkä stoori :D mutta kaikki asiat suht pähkinän kuoressa.

Svanu kyllästyi tammoihin välillä :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti