maanantai 28. marraskuuta 2011

Viileästä sitä virtaa tuleekin

 Nyt kun minulla on vapaata kolmena peräkkäisenä päivänä niin ne olen päättänyt viettää tallilla ja tänään oli nyt se ensimmäinen päivä :D
Menin tallille vähän ennen yhtätoista ja hevoset olivat vielä sisällä syömässä heiniään. Talon isännän oli pitänyt olla eläinlääkärin kanssa yhtä hiehoa hoitamassa ja itse tuli juuri sen jälkeen kun eläinlääkäri oli lähtenyt.
Hevoset katselivat tyytyväisinä tallista kun kävelin hakemaan riimuja. Ekana ulos meni Svanu, sitten Rosa ja viimeiseksi kesken jääneet heinät hevosten perään :)
Nyt oli sitten eilinen vesi sade muuttuntt illan aikana rännäksi ja maa oli osittain lumen peitossa ja hieman hyhmäinen, muttei jäässä kuitenkaan. Alkuun meinasin laittaa loimet hevosille ulos viedessä, mutta eipä tuo tuuli nyt niin hirmuisen kuvaa puhatanut. Ainakin irrottaa pölyjä hummien karvasta ;)

Rosan hain harjattavaksi, siivous urakan jälkeen ja tamma tuli ihan nätisti tarhasta. Takajalkoja en pessyt pahemmin, kun ei ne niin mutaiseksi menneet tuossa välin. Laitoin taas Rosalle tuon yleis-satulan ja tällä kertaa meni nuo vyön soljet paremmin vastinhihnoihin, varmaan venyneet hieman kun eilenkin käytettiin :)
Tuossa kuvakin satulasta ja huopa on kyllä ihan keltainen, vaikka kuvassa näyttää hieman oranssihtavalta. Meillä suositaan noita S-mallin turvajalustimia, oikeastaan joka satulassa on ne. Toimivat hyvin kun se tilanne tulee ja niissä ei ole helposti irti pomppaavia osia ;)

Maastoon lähdettiin reippaasti ja varovasti kun tuo isompi tie olikin hevoselle liukas, lipsu jalat heti kun asfaltille astui :l Mutta päästiin Rosan kanssa onneksi hyvin tien reunaakin menemään, ainut sitten kun piti tie välillä ylittää. Alkuun Rosa meni hirmu nätisti kuin ennekin, mutta kun lähemmäs valkamaa mentiin niin alkoi kulkemaan kuin vieteri. Oli valppaana ja tuhisteli, vaikka juuri eilenkin oltiin tuolla suunnalla pyöritty, melkeimpä ihan samaa reittiä. Kierreltiin näin sielä täällä ja aina kun mentiin lähemmäksi talli oli Rosakin rennompi, mutta ei ihme kun tallille oli enää noin 20m matka :D Pöyrittiin sitten siinä pienen näkö etäisyyden päässä, joka välillä pätkikin ja Rosa meni suht paremmin. Ravailtiin vähän ja sitten lopuksi tapeltiin mentäisiinkö lisää.
Lopputulos oli se, että mentiin lisää ja käytiin valkamassa pyörimässä, melkein rannassa asti ja Rosa meni vihdoin nätisti ja rennosti. Vaikka tallille olikin jo hyvä välimatka ;) Sitten lopeteltiin siihen.
Taisi olla tammalla vaan energiaa ja testausta, kun tämä olisi halunnut olla vaan Svanun luona :)

Tallilla sitten riisuin nopsaan satulan ja vaihdoin sen sadeloimeen, jonka nakkasin Rosan selkään. Rosa oli tästä lenkistä kerennyt saamaan pientä hikeä pintaan ja ajattelin paremmaksi laittaa loimen päälle, ettei selkä meni kipiäksi vanhalta. Hyvin tuo ohut vuorinen loimi kävi kun pitää tuulen poissa ja eipä Rosa ihan kunnolla märäksi tullut :)
Huomenna taas ja katsotaan miten silloin suostuu menemään tuolla maastossa noita reittejä, kun tänään oli tälläinen virta-päivä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti