sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Holhoava paimen

Tänään olikin sumuisen sumppuinen päivä ja kotoa lähtiessäni harmittelin tihkusadetta, joka onneksi loppuikin matkan varrella tallille :)
Tallilla Päivi oli siivonnut karsinat ja tuli heti vastaan kun kävelin talolle, niin päästiin heti ottamaan hevoset harjattavaksi ja laitettavaksi kuntoon maastoilua varten. Päivi oli ahkerana loimittanut hevoset aamulla, hyvä niin koska Rosa oli koittanut heti kurata itsensä piehtaroimalla :D
Pää ja osa kaulasta jäi Rosalla hieman sotkuiseksi vaikka kuinka koitin harjata kosteaa mutaa pois, onneksi se lähti ainakin siutsien kohtaa ihan hyvin. Laitoin tänään Rosalle vaihteeksi tuon synteettisen satulan ja voi että kun vihaan noita vastinhihnoja siinä! Niin kovan taipumattomat ja solkea sai survoa aina rei'ästä läpi... Tosin jos käyttäisi enemmän niin varmaan pehmenisivät ja taipuisivat :)
Eli kyseessä on siis tuo Horzen halppis synteettinen yleis-satula.
Reissu aloitettiin kontuniementieltä ja sieltä metsää pitkin rantaan, Rosa oli aluksi kovin valppaana, vaikka juuri eilen oltiin menty samaa reittiä kaksistaan. Tiedä sitten vaikuttaako kaverin kanssa meno nykyään noin Rosaan...
Kierreltiin sielä sun täällä, uusia reittejä pitkin mitä oltiin viime viikonloppuna keksitty ja sitten lopuksi päätettiinkin mennä vielä lisää :) joten tästä maastoilusta tuli melkein jo vaellus ;)
Lähdettiin menemään sitä tarhojen takana olevaa tietä, Soinilantietä pitkin vähän pidemmälle kuin yleensä. hevoset menivät ihan nätisti kun taisivat olla puhki ja Rosa taisi muistaa tien vuosien takaa. Oltiin kerran menty tuota tietä kun asuin tuolla päin vuonna nakki, tosin silloin lenkki loppui huonosti kun hullu ukkeli ajoi traktorille melkein meidän päältä :l
Mutta takaisi tähän päivään! Oltiin menty tietä jo hyvän matkaa kunnes päivi huusi, että jokin tulee. Vilkaisin taakse ja pelästyin, että jokin koira on tulossa meidän kimppuun :'D Se oli kylläkin Päivin porukoiden koira Pommi, joka oli lähtenyt, ekaa kertaa, meidän perään kun näki meidän menevän hevosten kanssa oudompaan suuntaan. Ja ilmeisesti oli huolestunut kun oltiin kadottu näkyvistä eikä tultukkaan takasin heti :)
Matka jatkui vielä vähän kunnes käännyttiin ja hevoset tuntuivat menevän oikeen rauhallisesti kun Pommi oli matkassa mukana. Loppu matkasta alkoikin sitten satamaan ja oli kyllä kylmää sadetta :l Tallilla hevoset sai odottaa hetken sisällä kun oltiin varusteet otettu pois, piti nääs lankaa korjata kun se oli, varmaankin eilen kun Svanu oli juossut tarhassaan, irronnut osittain. Tie sitten mitä oli tapahtunut.
Loimet päällä hepat pääsivät ulos takaisin ja annettiin niille myös heinääkin :) Kuvia en sitten muistanut ottaa, paitsi sitten kun oltiin menossa sisälle... Juoksi nappaamaan tämän kuvan ja salamakin oli sitten päällä, jonka takia kuva antaa käsityksen, että tuolloin olisi ollut melkein pimeää tai hämärää. Jota ei kyllä ollut puoli kahden aikaan :'D Hirveä stoori tuli tällä kertaa kirjoitettua, mutta noh... Kaipa sitä välillä pitääkin kirjoittaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti