tiistai 29. marraskuuta 2011

Huopa harjouttelua

 Tänään kiiruhdin tallille hieman aikaisemmin kuin eilen ja käväsin hakemassa matkalla agrista turvepaalin. Svanulla kun ei kutteri kaikkea pissaa ime niin hyvin kuin turve, joka on nyt tilalla tilapäisesti loppu.
Hevoset odottivat tallissa taas nätisti ja kiikutin ne ulos peräkanaa siitä sitten, että itse pääsisin aloittamaan karsinoiden siivouksen :)
Heinät eksy myös hevosten perään tarhaan ja annoin Rosalle hitusen vähemmän kuin Svanulle, kun ajattelin että se kerkiäisi syömän heinät ennen harjaukseen tuloa.



Laitoin tänään vaiheetksi vain huovan Rosan selkään, kun ajattelin et mentäisiin nyt vähän rauhallisemmin ja ihan käyntiä vaan. Oli myös taka-ajatuksena se, että harjoitan omaa istuntaani näin ja eritoten tasapainoa :)
Meidän tämä huopa on tuollainen (kuva) paksuhko lätty, johon saa jalustimet roikkumaan. Huovan mukana tuli silloin joskus jalustimet ja huovan omat jalustin hihnat, mutta eipä niitä enään missään ole :D Jäänyt ja hukkunut jonnekkin.... Ja jos tarkkoja ollaan tuosta huovasta niin se on oikeasti harjoituspadi, niin lukee tuossa 'kauhu kahvassakin'
Mutta siis tällä on hirmu mukavaa mennä kun ei tarvitse ihan paljaalla hevosen selällä mennä, saa pientä lisä pitoa tuolla selässä pysymiseen :) Rosakin tykkää tästä satuloita enemmän ;)
 Jahka sain itseni puntattua Rosan selkään lähdettiin matkaan ja nyt sitten oli nuo pikku tietkin liukkaita, vaikka ihan hiekkateitä ovat, mutta silti oli niihen eilis iltainen räntäsade jättä nyt hyvin liukkaan pinnan :l Kun tuo isokin tie oli hevoselle ainakin jo eilenkin liukas niin nyt tämä sitten...
Noh lipsuteltiin Rosan kanssa varovasti Kaukolantien sivua, josta poikettiin laitumelle hetkeksi pyörimään, mutta sielä oli taas liian vetistä niin lähdettiin muualle. Kipitettiin sitten peltoa pitkin Kontuniemen tielle jota jäätiin menemään edestakaisin, välillä pellolla poiketen ja kokeiltiin kuinka pysyn ravissa kyydissä pariin otteeseen :)
Pellolla, missä oli onneksi kuivempaa tehtiin kasia ja ympöröitä, että saisi Rosa vähän taipua. Ihan hyvin meni sillain, vaikka Rosa välillä kääntyili lapa edellä ilman, että käänsi päätään hitustakaan...
Että näin :)
Kun tultiin tallille päin Kontuniementieltä niin laskeuduin Rosan selästä ennen isoa tietä. Parempi ehkä taluttaa kun istua kyydissä kun toinen lipsuttelee tien yli.

Tuolla tämä kuvan vasemmassa ylä nurkassa näkyy ne pellot ja tie missä me yleensä köpötellään ja missä tänäänkin mentiin :)
Pää hieman tärähtänyt, kun juoksin Rosaa pakoon kuvatessani sitä :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti