maanantai 31. lokakuuta 2011

Vauhtimato

Uhf... Sumea kuva...
Tänään tallilla olikin vastassa vähän puhtaampi Rosa kuin toissapäivän :) Ja heti karsinoiden siivouksen jälkeen sainkin otettua tamman harjaukseen. Sitä pölyä kyllä lähti ja tuli esiin, aina sitä mukaan kun vähän harjasi... Ärsyttävää toisaalta tämä muta-aika :l Pöyrittelyin kumisualla ja sitten pölyharjalla, jalat otin kovemmalla harjalla niinkuin harjan ja hännänkin :) Rosalla oli myös taas vaihteeksi takaset turvoksissa, varmaan tuon liukkaan tarhan vika... Mutta kovinkaan lämpöiset ei ollut, eikä Rosa niitä arkonutkaan, joten suojat vaan jalkoihin ja loput varusteet :)
Sitten lähdettiinkin ja mitään ei Rosa sanonut vaikka Raimo päästeli moottorisahalla liiterissä, nätitsti mummo seisoi kuin selkään menin ja silloinkin vielä kun taistelin kiertyneen jalustimen kanssa.

Lenkki aloitettiin rauhalliseti käymällä Alpon tiellä ja sieltä sitten Sampsunsaarentielle, missä ravailtiinkin pari pätkää :) Pidempi ja lyhyempi. Ennen yhtä taloa käännyttiin takaisinpäin ja ravailtiin taas, kunnes vaihdettiin uudelleen tietä ja lähdettiin valkaman tielle :D Rosa oli silloin sitä mieltä, ettei hommat enää niin kiinnostaisi ja koitti venkoilla, jospa mentäisiinkin takaisinpäin, mutta tästä huolimatta jatkettiin tietä ravaten jonkin matkaa :)
Kierreltiin sitten metsäpolun kautta takaisin tallille päin ja harjoiteltiin lyhyemmillä ohjilla menoa. Rosalla kun yleensä menen löysillä ohjilla, mutta hyvin tämäkin onnistui ja päälle 45min jälkeen oltiinkin tallin pihassa.
Tuli kyllä ajallisesti pitkä lenkki, meidän mittakaavassa :) Joskuskun lenkit on vain noin 20min pituisia...
Lutrasin Rosan takasiin Blue Lotionia vielä lopuksi ennen tarhaan laittamista ja turvotuskin oli hyvin laskenut :) Vedellä olisi ollut myös hyvä kylmätä, mutta kun tallilla ei ole sillain, tähän tarkoitukseen, toimivaa letku-systeemiä.
Mutta mukavaa oli ratsastajalla ja hevosellakin, kun tuokin mielellään loppujen lopuksi 'lenkkeili' ;)
Miten Rosa vetääkin korvat aina taakse silloin kun painan laukaisinta? :O

Rapaisen hikeentynyt humma :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti