sunnuntai 16. lokakuuta 2011

'Hevostelu maraton'

Lauantaina oli taas hirmu kiva keli olla tallilla :) Ei ollut niin viileää ja aurinkokin alkoi kurkkimaan pilvien välistä ja Päivikin oli tallilla :) Alkujaan ajattelin mennä tallille myöhempää päivällä, mutta sinne kuitenkin pärisyttelin pikku-autolla jo klo 11.
Samalla matkalla olin eksynyt Agriin osatamaan siloja ja suolakiveä, hyllystä taryyui myös tassuun Pellavainen -öljy, jota oli jopa yhden litran pullossa! :O Meidän agrissa sitä ei olekkaan ennen ollut, joten se tuli heti mukaan kassalle :) Onhan sitä hyvä antaa mahan toiminnan kannalta hevosille kuuri luontoisena.
Mutta palattaampas tallille, missä harjailtiin hevosia pitkään pienestä kusrasta esiin. Samalla odoteltiin ja katsottiin mistä päin koululta lähtenyt ryhmä tulisi takaisin. Ryhmä oli mennyt maastoon silloin kun itse oltiin hevosia hakemassa laitumelta. Pian nuo tulivatkin, ja ihan eri reittiä mitä olivat menneet. Päivi meni Svanulla ilman satulaa ja mie menin synteettisellä yleissatulalla. Ensinnä piti mennä ihan uutta reittiä, mutta se meni pepulleen kun maa muuttui hyvin upottavaksi ja palasimme sitten takaisin. Lähdettiin sitten saareen ja siinä matkalla pellolla ollut pöyhin aiheutti ihmetystä, jopa niin että Päivi oli hetken päästä ojassa ja Svanu syömässä heinää yksinään :D Tulin sitten pienen keskustelun jälkeen alas Rosan selästä ja punttasin Päivin takaisin Svanun selkään. Sitten punnersin itseni Rosan selkään, joka ensimmäisellä yrittämällä lähti köpöttelemään jo ennekön pääsin kunnolla selkään...
Tulipa nyt testattua sitä kun maastossa laskeutuu selästä ja menee takaisin :) Ihan hyvin onnistuttiin siinä :D
Kierrettiin vielä hiljattain keksittyä reittiä pitkin ja siitä tallille. Svanun päästyä laitumelle takaisin kokeiltiin Päivin kanssa Rosalle niitä uusia siloja, jotka suht edullisesti sain :) ja todettiin että hienot on. Ei kuitenkaan laitettu kärryjen eteen  Rosaa.
Mutta sellainen oli tuo eilenen lauantai :3

*********

Ja tänään sunnuntaina oli sitten vuorossa niiden silojen testaus ihan käytännössä :)
Hienosti ainakin Rosa antoi ne laittaa ja jaksoi odottaa että sain apua poikakaveriltani kärryyn kiinnittämisen kanssa ja kiinnitys vaiheenkin Rosa oli nätisti, kun minulla itselläni kesti tajuta miten niitä ravivaljaita kiinnitettiinkään kärryyn :'D

Sitten vain lähdettiin valkaman rantaan ajelemaan, alkuun Rosa näytti kärryjenkin kanssa hieman aristelevan kavion pohjiaan, niinkuin välillä eilenkin ratsastettaessa, mutta ei niin paljoa enää kuin alkuun :)
Taisi hummakin huomata eri valjaat, kun vauhtia ja into riitti vaikka kuinka, jopa niin että miulla meinasi voimat loppua käsistä kun pidäteltiin ;) Lähempenä tallia kun tie, ennen asfaltti tietä, on soraisempaa melkein mursketta. Kokeilin josko Rosa itse hidastaa, mutta tamma vaihtoikin laukkaan, joten hidastettiin käyntiin.

Kärry lenkki oli sen verran vauhdikas, että Rosalle oli hiki pukannut pintaan melkein kunnolla. Mentiin sitten taluttaen pikku lenkki, että sai vanhus palautua kunnolla ja sitten takaisin laitumelle :)
Huamenna sit taas jatkamaan hevostelua kun aamu valkenee ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti