lauantai 8. lokakuuta 2011

Kengittäjä tuli, vuoli ja lähti :)

Eilen siis kengittäjä kävi vuolemassa hevosten kaviot ja hienosti itse sitten myöhästyin tästä 'tapaamisesta' :'D
Olin tietty ilmoittanut, että töiden takia tulen myöhässä ja eipä tuo haitannut kengittäjää. Hän oli irrottanut kengät ja hoitanut Svanun kaviot sillä välin kun itse matkasin tallille ja tulin juuri sopivasti paikalle hakemaan Rosaa laitumelta :)
Keli ei kyllä yhtään suosinut eilen kun vettä alkoi satamaan viiden aikaan ihan reippaasti ja satoi senkin ajan kun Rosaa hoidettii. Onneksi kengittäjällä oli sadetakki mukana, tallilla kun ei ole oikeen missään katon alla paikkaa missä hevosta hoitaa, kuin karsinassa, muttei sielä tätä voinut tehdä.
Svanu oli talon isäntä laittanut karsinaan kun se oli hoidettu, mutta poika oli sen verran levoton sielä, että laskin sen tarhaan. Mistä poika näki Rosan :) Ja oli karsinatkin siivoamatta niin helponpi siivota Svanun karsinakin kun poika ei sielä steppaa samalla ;) Kerkesin laittamaan karsinat ihan valmiiksi eli vedet, lisäkuivikkeet ja heinät kunnes kengittäjä sai Rosan kaviot hoidettua. Rosalta jätettiin kengät pois, kun on niin mutaista että pian irtoisivat ja hukkuisivat mutaan, joten parempi laittaa hokki kengät sitten kun alkaa maa jäätymään ja lunta tulemaan :)
Tosin nyt pitää vaan vahtia takakavioiden kulumista, ne kun kuluvat sisäpuolelta paljon enemmän ja alkaa rasittamaan jalkaa... Sadekkin lakkasi kun kengittäjä alkoi lähtemään, luonnollisesti :D Kuivasin Rosan kuivaimella (hikiviilalla) ja laitoin siniruudullisen vohveliloimen selkään, joka oli hirmu kutistunut D: Olen kai pessyt loimen joskus ja siksi koko pienentynyt, mutta sen ruova sai silti selkäänsä yöksi :) kun olivat kuitenkin olleet sateessa ilman loimia ;)
Loimen saatuaan Rosa pääsi karsinaan mutustamaan iltaheiniä ja Svanukin pääsi sisään ja sai kuivauksen :)
Tälläistä heiluntaa oli eilen hevosten kanssa ja huomenna taas uudestaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti