maanantai 15. elokuuta 2011

Humputtelua

...Eli siis ravailua pellolla :)
Tänään menin vähän illemmasta tallille käymään kun muu päivä oli menny tampereen suunnassa ja kodin siivoamisessa. Vaikka tänään nyt tuuleekin paljon ei tuuli osunut tallille lainkaan, jollei oikeen yhtään. Vaikka eihän se tuuli mitään haittaa :) Rosa oli ilman riimu vastassa laitumella, vaikka mielestäni olin sen sille viimeksi jättänyt päähän. Ja noh, tilan isäntä huuteli navetalta että riimu oli tippunut ja tämänhän itsekkin olin jo ehtinyt huomaamaan :D Riimu kyllä löytyi heti, mutta vasta myöhempää kun hepat sai iltanappuloitaan.
Mutta siis. 

Rosa sai sitten kaulaansa riimunnarun ja tamma parka oli ehkä hivenen kummissaan kun tätä talutettiin kuin koiraa :) Nätisti tietty tultiin vierellä iha tallille saakka vaikka välillä turpa unohtui ruohotupsuja hamuilemaan ;) Tallilla Rosa sai päähänsä ihan riimun josta sitten naruun kiinni. Tarkistin ensimmäiseksi sen jalan haavan, josta oli turvotus melkein kaikki hävinnyt, mitänyt haavan ympärillä oli sitä hieman. Arkonut ei yhtään ja haava näytti muutenkin aika puhtaalta ja hyvältä. 
Tällä kertaa Niko oli ahkera ja laittoi satulan Rosan selkään, jonka jälkeen hämmästeli ja naureskeli sille kuinka hevosen maha värähtää kun siihen koskee :D Kaikkiin jalkoihin tuli suojat ja suitsiin laitettiin turparemminkin vahteeksi ja alaturppis, yleensä on menty ihan ilman turpista kun ei sitä aina tarvii ;D
Tarhaan mentäessä lyhensin jalustinhihnoja, jos siitä jotain hyötyä olisi tai jos vaikka olisi erillaista mennä. Mentiin ensiksi käynnissä tarhaa ympäri ja sitten otettiin pitkille sivuille ravia ja tehtiin pari kokonaistakin kierrosta ravissa, parit ympyrät sun muuta :) Rosa meni ihan nätisti, vaikka yksi kulma aiheuttikin ihmetystä ja alkuun Rosa olisi nurkan kiertänyt kauvempaa.
Loppu harjailun lisäksi setvin mamman harjan ja ruikin puhdistus ainetta Rosan haavaan jalassa. Ja annoin pari ylimääräistä leipäpalaa :3
Vietiin hevosille iltaruuat ja vedet Nikon avustuksella, samalla kävin etsimässä sitä kadonnutta riimua. Riimu löytyi aikas pian ja poimin sen mukaan tallille niinkuin sen riimun joka oli Rosalla päässä :) Sinne laitumelle se auringon vaalentama humma jäi taas tyytyväisenä :)
Ja ainiin lisäsin myös ne vanhat jutut tänne tuon Vanhat -sivulle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti