sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Taluttelua

Tänään taas tallille nauttimaan hevosseurasta :) Keli oli taas oikein mukava, aurinko paistoi pilvien takaa ja ei nyt hirveän kuuma ollut. Hevoset olivat kummatkin pötköllään laitumella kun tallilta sinne katseli ja samalla avasin namupala pussin, joka oli viime viikolla ostanut ja tallille vienyt :)
Rosa makasi taas ihan kunnolla pitkin pituuttaan ja laitumelle kun itse menin lähemmäksi sitä niin silloin vasta alkoi piehtaroimaan ja nousemaan. Riimukin oli saanut mutaa itseensä, muttei onneksi paljoa. Namut kelpasi hevosille sillain ja tälläin, yhden Rosa jopa sylki pois, joka sitten portilla taas maistui kun riimun narua laitettiin riimuun.

Juuri herännyt mummo :D
Kovasti matkalla tallille Rosa olisi tahtonut syödä heinää, mutta en viitsinyt antaa tämän syödä hirmuisesti kun ehtiihän sitä sitten myöhemminkin ja laitumella :D Vähän oli sielä täällä muta tahroja Rosassa ja kavion pohjissa savea sun muuta möhnää. Harjauksen ja silittelyn jälkeen pohdittiin mentäisiinkö kärryillä vai ratsastamaan, olin jo noutamassa valjaita kun sittenkin käteen tarttui naruriimu ja opetusköysi, joten lähdettiin köpöttekemään näin :) Riimun vaihdon ja asettelun jälkeen lähdettiin rantaan päin ja kun asfalttitieltä päästiin hiekkatielle koitti Rosa joka välissä napata apilaa ja heinää tienpientareelta suuhunsa. Hetken päästä kun tuli suoraa tietä niin ravattiin vähän tai no Rosa ravas ka mie jouksin :) Nätisti meni niinkuin aina.

Sitten jatkettiin matkaa ihan kävellen ja niin alkoi myös tien keskustassakin olemaan vihreää niin siitähän Rosa koitti myös napsia, kun ei reunasta saanut ottaa. Käännyttiin takaisin puolessa välin reittiä, sellaisessa kohdassa missä on myös rantaa aikas lähellä tietä ja jatkettiin tätä ei syödä nyt nykimistä Valkman kohdalle, josta poikettiin metsä polulle. Polun alussa oli pois heitettyjä huonoja omenoita ja heti kun Rosasta hieman silmä vältti niin oli tamma jo melkein syömässä niitä D:
Tärähtänyt, mutta todista metsässä samoilusta :)
Samoiltiin polkuja pitkin rauhassa ja sitten laituminen ohi tulevalle tielle, jossa taas mentiin vähän tätä ravailua :) Sitten siitä isontien yli tarhojen takana olevalle tielle, jota mentiin satametriä eteenpäin ja jäätiin kuvailemaan uteliaita hiehoja, jotka juoksivat oikein Rosaa katsomaan :D olivat kyllä hyvä näky.




Tallilla Rosa sai namuja ja omenaa, kuin myös kylmä geeliä takasiin ja sitten etusiin vielä urheilu geeliä (tarkistin puskista sen nimenkin jopa :D) Laitumelle hevoset sai hetken päästä kassillisen omenaa, joita käytiin Nikon kanssa keräämässä tallin naapurin pihasta ja tämä oli se sama paikka mistä on ne kärrytkin lainassa :)


Koitin laittaa alkuun omenoita kahteen kasaan, mutta kumatkin tunkivat samalle, joten saivat sitten koko pussillisen siihen yhteen kohtaan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti