tiistai 13. syyskuuta 2011

Kyllä tää kärryily taidetaan~

Juups, tänään tallille kun menin sain matkalle mukaan työkaverini Silja, jolle hevoset on hieman uudempi juttu :) Onneksi kelikin oli puolellamme, vaikka koko päiväistä sadetta olikin luvattu, pysyi tihkua isompi sade poissa. Ainakin siihen asti kunnes Silja lähti ja oltiin hommia lopettelemassa :)
Rosa tuli tuttuun tapaan ihan nätisti harjattavaksi ja annoin Siljan harjata tammaa ja samalla tuli esiteltyä harjoja hänelle. Rosa seisoi mallikkaasti, vaikkakin miulla kesti hakea ajo varusteita  varustehuoneesta ja niiden päälle laittamisessakin kesti. Sitten kun saatiin Rosa Raimon avustuksella kärryjen eteen alkoikin tihuttamaan vettä ja tähän mennessä oli ollut ihan 'kuivaa'. Tällä kertaa Rosa saikin seistä välillä ilman pitäjää, mutta hienostihan tuo paikallaan pysyi, kun itsekkin välillä säädin kiinnityksen kanssa.
Lenkille sitten siitä jatkettiin Siljan kanssa ja Rosa lähti hyvinkin mieluisasti matkaan ja välillä mentiin käyntiä ja välillä hiljaista ravia, ei kuitenkaan mitään kipitystä. Kun oltiin rannassa käyty kääntämässä ja oltiin tultu jo melkein takaisin otti Rosa pyrähdyksen mäkeen ja sitten kun hiljensin pysähtyikin.
Ei meinannut tamma kunnolla lähteä liikkeelle enää keskeltä mäkeä ja siinä sitten sitä ihmettelin, kunnes hokasin että länkien harjustin remmi oli osittain irronnut ja löystynyt huimasti. Ei kun kärryiltä alas ja siinä olikin Siljalla ihmettelemistä kun alas tultiin. Paremmin kun noita länkien kiinnitystä katsoi ja parin kokeilun jälkeen piti jättää kärryt tien reunaan ja lähteä taluttaen tallille :D
Eipä tuossa mitään tietoa Raimolle tapahtuneesta vaan ja sitten laitettiin Rosa tarhaan vuorettoman sadeloimen kera, kun alkoi satamaan kunnolla ja tuli samalla näytettyä tuota loimittamista & lointa, ja Svanun hain laitumelta myös tarhaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti